Усвояването на нови площи за добив на въглища от участък

...
Усвояването на нови площи за добив на въглища от участък
Коментари Харесай

Спират добива на въглища в Пернишко заради разкопани частни ниви

Усвояването на нови площи за рандеман на въглища от сектор в Пернишкия въглищен басейн ще бъде прекратено, осведомиха от Министерството на енергетиката.

Ведомството ще изпрати наставление до концесионера - "Мин индъстри " ЕООД, до края на днешния ден, за прекратяване на напредъка на минните работи в земите, наранени от активността на сектор I, небосвод Север на рудник ОРО на Пернишкия въглищен басейн.

По мотив създалото се напрежение измежду локалните поданици от няколко пернишки села министърът на енергетиката Теменужка Петкова е разговаряла през днешния ден с представители на концесионера и ги е срещнала с получено през вчерашния ден във ведомството писмо от Общинската работа по земеделие - Перник. От него ставало ясно, че сега службата прави инспекция по отношение на споразумяване на статута на земите, наранени от добива.

До изясняването на въпроса и произнасянето на способените органи, нови площи не би трябвало да бъдат наранени, безапелационна била министър Петкова. Тя изискала от концесионера информация за подхванатите от него дейности по споразумяване на статута на земите.

По време на срещата представителите на "Мин индъстри " ЕООД уведомили, че от общо 170 дка аграрни земи, концесионерът е закупил към 120 дка в съсобственост. Придобиването на останалата част е възпрепятствано от множеството притежатели на парцелите, част от които не могат да бъдат открити.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР