Усвояването на нови площи в рамките на текущото местоположение все

...
Усвояването на нови площи в рамките на текущото местоположение все
Коментари Харесай

IT и аутсорсинг секторите разширяват наетите пространства

Усвояването на нови площи в границите на настоящото местонахождение от ден на ден участва на пазара на офиси от началото на годината. Големите наематели, най-вече от IT и аутсорсинг бранша, се възползват от опциите за разширението на наетите пространства за възстановяване на качеството на средата за своите чиновници.

Това демонстрира изследване на капиталовата компания Lion’sHeadInvestments. Дружеството влага в бизнес здания със знаково значение и дълготрайни наематели в България, Румъния и други страни в Югоизточна Европа. Към момента Lion’sHeadInvestments ръководи 5 здания с близо 235 000 кв. м първокласни офис площи в София и Букурещ.

Сергей Койнов, изпълнителен шеф на Lion’s Head:

„ Ако преди години увеличението на наетите площи бе обвързвано главно с растеж на чиновниците в компанията, то в този момент зад наклонността стои стремежът на огромните компании като дълготрайни наематели да обезпечат нужния комфорт и пространство за работещите. Виждаме по какъв начин пространствата излизат от рамките на общоприетия офис и все по-усилено се търси връзката с хората. Ние, като притежател на основни бизнес здания, се стараем да осигурим тази връзка в общите площи. “

По данни на компанията, чиновниците, които работят в българските офиси, разполагат приблизително с към 10 кв. м. Видима е обаче наклонността пространството, несъмнено за един човек, да пораства. Променя се и цялостната офис среда. Осигуряват се специфични места за отмора и развлечение, за да се увеличи успеваемостта на работещите и те да се усещат по-добре на работното си място - стаи за отдих, зали за игри, различни пространства за срещи и други

Сергей Койнов, изпълнителен шеф на Lion’s Head:

„ Зa paбoтoдaтeлитe e вaжнo дoгoвopитe зa нaeм авансово дa пpeдлaгaт възмoжнocти зa pacтeж. Наша задача е да бъдем задоволително гъвкави, с цел да осигурим действително поле за развиване на наемателите. “

В Полиграфия Офис Център да вземем за пример междинната повърхност за един чиновник е към 12 кв. м. Сградата е изцяло отдадена чартърен. Едно от основните разширения е на софтуерната компания Bosch Software Innovations, която подписа контракт за наем на спомагателна повърхност към съществуващия си офис. Досега компанията заема три етажа с обща повърхност 4 830 кв. м, като в края на 2019 година към тях ще бъдат добавени още 869 кв. м.

Синиша Джукич, шеф на Bosch Software Innovations&

„ Чрез новите офис площи Bosch Software Innovations усилва потенциала си в Полиграфия Офис Център, с коeто обезпечава още 50 работни места и нови функционални пространства за своите чиновници. Също по този начин от извънредно значение за нашите сътрудници е освен визията на офиса, само че и комфортът, както и огромната междинна повърхност на чиновник, която е една от най-високите в София. “

Офисът на компанията се отличава с отворени светли пространства и стилна цветова палитра. Визията и функционалността на част от площите са дело на самите чиновници. Пространството разполага с голям брой конферентни зали с друга повърхност, фокус стаи за работа и разнородни пространства за отдих и отмора, както и особено обособена гейминг зала.

Lion’s Head Investments е сдружение за вложения в бизнес здания със знаково значение и дълготрайни наематели в България, Румъния и други страни в Югоизточна Европа. Основни вложители са Old Mutual Property и AG Capital. Old Mutual Property e част от OldMutualGroup - южноафриканска група със 170 години история и пазарна капитализация от 13 милиарда $, която оперира в 35 страни. В портфолиото на Lion’s Head Investments попадат Полиграфия Офис Център, Мегапарк, Орегон Парк в Букурещ.

Полиграфия Офис Център е една от исторически скъпите и значими здания в София, която след огромна реорганизация се трансформира в съвременен офис комплекс. След реализирането на Фаза 2 от разширението Полиграфия предлага 35 000 кв. м съвременно офис пространство в сърцето на София.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР