Устройството с капацитет 1 или 2 терабайта е изпълнено в

...
Устройството с капацитет 1 или 2 терабайта е изпълнено в
Коментари Харесай

Adata HD710M Pro – здрав и надежден HDD за външен сторидж

Устройството с потенциал 1 или 2 терабайта е изпълнено в камуфлажен боен дизайн и предпазено от прахуляк, удари и вода по стандарта IP68  

Adata HD710M Pro се отличава с камуфлажния си боен дизайн и резистентност на въздействия по стандарта IP68

Макар и да отстъпват позиции под напора на флаш-базираните SSD устройства, класическите твърди дискове (HDD) към момента имат безспорни преимущества. Те са по-изгодни като цена, оферират по-достъпен и огромен потенциал за предпазване на данни, а в прочут смисъл са и по-надеждни. Това важи в цялостна степен и за външните HDD, които са чудесно решение за бекъп или портативен сторидж.

Повечето консуматори през днешния ден употребяват облачни услуги за предпазване, като по този метод имат достъп до значимите си файлове от всяко място и когато и да е, стига да разполагат с интернет. Но при по-големи размери на съхраняваните данни, клауд услугите костват абонаментни такси, а скоростта на интернет връзката също става определящ фактор. В този случай, локалният сторидж е незаместим, още повече, че актуалните външни HDD са комфортни и лесни за преместване.



Външният корав диск Adata HD710M Pro е прегледен образец за преимуществата на HDD устройствата за потребностите на аварийното предпазване и преноса на информация с огромен размер – видео, фотоси, музика, документи, мултимедийни файлове и друго наличие. Моделът се предлага във разновидности с потенциал 1 и 2 терабайта (TB) и също така е извънредно здрав, резистентен на прахуляк, удари и вода, минал сертификация по строгите условия на стандарта IP68.

Немалко консуматори ще избират точно сходно решение за местен сторидж, тъй като то дава огромен потенциал за предпазване евтино – дискът на Adata е разполагаем за покупки на пазара у нас на цена към 120 лева с Данък добавена стойност за разновидността 1TB. Здравината на HD710M Pro е подчертана и от неговия боен камуфлажен дизайн, с доста силиконова гума от всички страни, с цел да парира ударите или разливането на течност.

По корпуса на Adata HD710M Pro има доста силиконова гума, включително и защитна капачка за USB конектора

Нещо повече, производителят твърди, че дискът устоя до 60 минути под вода на дълбочина до 2 метра, както и на рухване от 1,5 метра височина, с помощта на трислойната защитна структура. Подсиленият корпус е огромно преимущество, като се има поради, че твърдите дискове кардинално са нежни устройства, поради съществуването на фини механични и въртящи се елементи, а в тази ситуация приказваме за външен диск, който непрекъснато ще се разнася по всички страни.

Adata е оборудвала HD710M Pro с шокови датчици, които автоматизирано задействат вътрешните механизми за отбрана, с цел да предпазят диска и респ. потребителските данни от разваляне. Гумена капачка затваря USB конектора, с цел да предотврати навлизане на течност или механична щета на интерфейса.

В комплекта на Adata HD710M Pro влиза и USB кабелът за свързване към компютър

Във вътрешността на устройството има 2,5-инчов HDD Western Digital Blue с потенциал 1TB, скорост на въртене 5400 оборота в минута (rpm) и 16MB кеш буфер. Скоростите на четене/запис предстоящо са по-ниски от тези на SSD и се двоумят надлежно към 130 и 120 мегабайта в секунда (MBps). Дискът тежи 270 грама и има размери 133,5×98,5×21,5 мм, т.е. това е едно относително плътно и леко сторидж устройство, което може да се побере и в джоба.

HD710M Pro се свързва към компютъра по USB 3.1 интерфейс, като кабелът за тази цел опасва корпуса в профил. Дискът е съпроводен с два софтуерни приложения, налични за събаряне от уеб страницата на производителя – едното е познатият HDDtoGo програмен продукт за бекъп и синхронизация с районен съд, с поддръжка на 256-битово AES криптиране. Второто приложение е OStoGo и с негова помощ можете да трансформира външния диск в зареждащо Windows устройство.

Adata HD710M Pro е наличен на пазара у нас на цена към 120 лева за разновидността с потенциал 1TB

В умозаключение, Adata HD710M Pro се явява надеждно решение за местен сторидж с огромен потенциал, предпазено от прахуляк, удари и вода, което ще отговори на потребностите на консуматори, които се нуждаят от несъмнено и комфортно за преместване устройство за предпазване на огромни файлове, включително фотоси, видео, музика, документи и друго наличие. Външният HDD се предлага на българския пазар от сътрудниците на Adata на цена от към 120 лева с включен Данък добавена стойност и тригодишна гаранция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР