Устройството на Tenda разполага с 24 Gigabit Ethernet порта и

...
Устройството на Tenda разполага с 24 Gigabit Ethernet порта и
Коментари Харесай

TEG1024D – суич за бързи мрежи и видео наблюдение

Устройството на Tenda разполага с 24 Gigabit Ethernet врата и зареждане, предпазени от мълнии, може да се инсталира както в рак, по този начин и на работния плот

TEG1024D е високоскоростен „ plug and play ” суич с 24 врата Gigabit Ethernt (снимки: TechNews.bg)

Съвременният офис се нуждае от постоянни мрежи с все по-голяма пропускателна дарба, с цел да се оправи с възходящия трафик на приложенията, включително системите за сигурност, основани на видео наблюдаване. При създаване и разширение на локалните Ethernet мрежи основна роля играят така наречен комутатори, или суичове.

На нарасналите условия от скорост и надеждност дава отговор 24-портовият TEG1024D, наличен на българския пазар от сътрудниците на Tenda на цена към 155 лева с включен Данък добавена стойност. Това е неуправляем прекъсвач за монтиране в рак или на работния плот, който посреща потребностите от високоскоростни връзки на дребните и междинни компании.

Солидна структура

При отваряне на кутията – изпълнена в присъщите за Tenda цветове и с подробна информация за комутатора – виждаме едно солидно устройство с напълно железен корпус и голям брой отвори на три от страните, които разрешават по-ефективно разпръскване на топлината. TEG1024D е конструиран без вентилатор, с помощта на което устройството работи изцяло тихо.



Комутаторът има размери 294х178х44 мм и може да се помести както на работния плот, по този начин и в общоприет 19-инчов мрежов рак. Захранва се напрегнато 100-240V 50/60Hz и е елементарен за потребление – от вид „ plug and play ”. Отпред са ситуирани 24-те врата и светлинните знаци, а на задния панел е гнездото за зареждане.

Основни характерности

TEG1024D дава 24 врата RJ45 с поддръжка на Gigabit Ethernet – 10/100/1000 Mbps, като в режим на цялостен дуплекс комутаторът предава данни със скорост 2000 Mbps. С характерности като „ auto-negotiating ” и „ line-speed forwarding ” на всички портове, както и с съществуването на кеш с огромен потенциал комутаторът обезпечава бърз трансфер на огромни файлове и постоянен стрийминг на видео.



Устройството на Tenda има потенциал за превключване 48Gbps и 8K таблица за MAC адреси. Към него могат да се свързват UTP кабели Cat. 3 (за 10Base-T), Cat. 5 и по-високи (за 100Base-TX и 1000Base-T). Използва „ Store and Forward ” способ за трансфер на данните.

Комутаторът е пестелив – употребява 13W мощ и е съчетаем с всички известни операционни системи – Windows, Linux  и Mac OS. На предния панел са ситуирани LED знаците за всеки порт и един знак за включено зареждане.



Защита от мълнии

Проектиран като устройство за натоварени мрежи и системи за сигурност посредством видеонаблюдение, TEG1024D интегрира професионална скица за отбрана от мълнии. Всички 24 врата имат отбрани от клас IV (6 kV в общ режим), с което дейно се понижават уврежданията на портовете при гръмотевични стихии.

В допълнение, вграденият в комутатора захранващ модул също е планиран с усъвършенствана отбрана от мълнии, като може да издържи на мълниеносен удар от 6kV, или 3 пъти по-висок в сравнение с при елементарните превключватели. Това защищава устройството от щета при гръмотевични стихии.



Наличност и цена

Комутаторът Tenda TEG1024D е разполагаем на българския пазар на цени от към 155 лева с Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца от сътрудниците на тайванския производител, наред с редица други мрежови устройства от същия бранд. Комплектът на устройството включва самия суич, захранващ адаптер и управление за потребителя.



24-портовият Gigabit Ethernet прекъсвач е планиран за потребностите на дребни и междинни компании от високоскоростни и постоянни връзки без спиране – в режим 24×7. Комутаторът се нарежда особено за системи сигурност с видеонаблюдение, където е нужна необятна честотна лента за стрийминг и непрекъснатост на работата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР