Устройството на Pointy спестява на компаниите електронния магазинМодулът на Pointy

...
Устройството на Pointy спестява на компаниите електронния магазинМодулът на Pointy
Коментари Харесай

Google купи разработчик на хардуер за е-търговия

Устройството на Pointy икономисва на фирмите електронния магазин

Модулът на Pointy се включва в скенер за баркод, с цел да опрости контрола на инвентара
(снимка: Pointy)

Гугъл разгласи, че придобива хардуерния разработчик Pointy. Стойността на договорката не се оповестява, само че съгласно обява на TechCrunch, интернет колосът ще заплати 147 милиона паунда (около 163 милиона долара) за ирландския стартъп.

Pointy развива неповторима ниша на пазара на устройства за електронна търговия. Нейният хардуерен модул с размер на кибритена кутия се включва в скенер за баркод, за опрости контрола на инвентара.
още по тематиката
Като проучва покупките от клиенти, устройството прави оценка броя на стоките, останали в склада. Въз основа на тези данни се генерира автоматизирано уеб страница на магазина с обсега на продаваните артикули и тяхната наличност за поръчка.

Pointy също по този начин пуска реклама в Гугъл за продукта и усъвършенства даването на информация за него в търсенето. Благодарение на платформата, на дребните търговци не се постанова да основават личен онлайн магазин – продуктовата им гама ще се появи в Гугъл и без съществуване на подобен.

Към януари 2020 година компанията има над 15 000 клиенти на дребно по целия свят. С покупката й, Гугъл ще може да направи търсачката си още по-полезна за потребителите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР