Устройството на Kano е за ученици и струва около 300

...
Устройството на Kano е за ученици и струва около 300
Коментари Харесай

Стартъп предлага „направи си сам” таблет с Windows 10

Устройството на Kano е за възпитаници и коства към 300 $

Kano PC е комплект за независимо сглобяване на таблет (снимка: Kano)

Младата компания Kano, известна с компютърните комплекти „ направи си самичък ” за деца, пуска взаимно с Microsoft хибриден таблет за сглобяване, работещ под ръководство на олекотена операционна система Windows 10 S.

Устройството се назовава Kano PC и наподобява на външен тип на таблета Microsoft Surface с 11,6-инчов екран и клавиатура-калъф. Задния панел е транспарантен и открива достъп до модулните съставни елементи на таблета.

По-рано Kano проектираше продуктите си на платформа Raspberry Pi 3s и лична операционна система. Новото районен съд идва с Windows, сензорен екран, четириядрен процесор Intel Atom x5-Z8350, 4GB оперативна памет и 64GB непрекъсната флаш памет с опция за уголемение с microSD карти.

Kano PC идва с учащи приложения, включително по програмиране (снимка: Kano)

Таблетът разполага още с безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, порт HDMI, два USB врата и гнездо за слушалки.

Софтуерът на устройството е насочен към децата и включва учащи приложения, включително по програмиране. Инсталирани са стратегии като просветителната версия на Minecraft и общоприети приложения на Microsoft от рода Paint 3D и Teams.

Kano PC към този момент е наличен за поръчки на цена от 300 $. Таблетът се чака да излезе на пазара на 21 октомври т.г. – в началото в Съединени американски щати, Канада и Англия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР