Устройството е резултат от 25-годишен труд. Учените подчертаха, че вече

...
Устройството е резултат от 25-годишен труд. Учените подчертаха, че вече
Коментари Харесай

Япония създаде специализиран компютър за видео холограми

Устройството е резултат от 25-годишен труд. Учените подчертаха, че към този момент могат да бъдат създавани качествени триизмерни тв приемници.

Създаването на видео холограма изисква обилни изчислителни благоприятни условия. За да се демонстрира триизмерно видео с резолюция до 1 трилион пиксела на кадър, са нужни специфични хардуер и програмен продукт. Системата за основаването на реалистични холограми би трябвало вярно да оцени бинокулярния паралакс, паралакса на придвижванията, ъгъла на конвергенцията и корекцията на фокуса.



Японските откриватели от университета Чиба работят върху този профилиран компютър още от 1992 година. Тази година е създаден новия  HORN 8 , приет за най-бързия компютър за видео холограми.

Благодарение на новата технология за контролиране интензивността на светлината, HORN 8 възпроизвежда качествено триизмерно видео въз основата на двумерни изображения. Високата скорост на обработка е реализирана благодарение на осем профилирани чипа, върху една и съща дънна платка.



Учените се надяват, че техният план ще стане основата на бъдещите тв приемници от ново потомство, осигуряващи качествено триизмерно изображение. Холограмите ще се употребяват освен за развлечения. Алиансът бизнес школи Future of Management Education има намерение да употребява новата технология в образователния развой.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР