Устройство, вградено в новия Apple Watch, свързва две функции –

...
Устройство, вградено в новия Apple Watch, свързва две функции –
Коментари Харесай

Apple Watch вече може да разпознава инфаркт

Устройство, вградено в новия Apple Watch , свързва две функционалности – следенето на пулса и датчиците за интензивност, като ги употребява на напълно друго равнище посредством изкуствен интелект , написа Bloomberg. 

KardiaBand от AliveCor, с която си партнира Apple, употребява невронна мрежа , с цел да предвижда и проучва сърдечния темп на база историята на индивида и набор от данни за сърдечносъдовата активност, както от заболели, по този начин и от здрави хора. Устройството мери сърдечния темп на всеки пет секунди и оповестява на потребителя по кое време излиза отвън упования диапазон. Технологията не ползва данните за общия диапазон, в който би трябвало да е сърдечният ви темп, а вместо това дефинира кое е извънредно за вас.

Apple Watch към този момент употребява машинно образование, с цел да разпознава по кое време сърдечният темп се отклонява от нормалното, само че персонализираният метод излиза на напред във времето. Когато устройството разбере, че сте отвън нормата, то ви подканя да запишете електрическите импулси на сърцето, като употребявате технологията за електрокардиограма (ЕКГ) в часовника. Процесът изисква да поставите пръст върху датчика за 30 секунди, след което резултатите се появяват на екрана на устройството. След това записът може да бъде изпратен на доктор.

Портативните ЕКГ четци, които работят със смарт телефони, са налични от няколко години, като разрешават на потребителите да наблюдават електрическите импулси на сърцето си по избор, употребявайки настрана устройство. Основният въпрос беше да знаете по кое време тъкмо да го извършите. За хората, застрашени от затруднения от сърдечно-съдовите болести, като инсулт, сходни устройства скоро могат да стартират да играят основна роля, като оказват помощ на потребителите да заобикалят рискови обстановки.

" Това е дълготрайно следене на сърдечния ви темп, което ви разрешава да знаете дали нещо евентуално излиза отвън нормите “, разяснява Ерик Тупъл, шеф на Scripps Translational Science Institute и професор по молекулярна медицина, който не е обвързван с създаването на технологията. „ За първи път виждам изкуствен интелект в интелигентен часовник. Това несъмнено е стъпка в вярната посока “.

Технологията може да засече рискови аномалии, като предсърдно мъждене. Това положение се характеризира с неустойчив темп, който може да докара до смъртоносни кръвни съсиреци и удар, като се развива при към една четвърт от хората на възраст над 40 години.

И въпреки всичко тази технология не е евтина. KardiaBand, първият медицински аксесоар, за която Американската администрация по храните и медикаментите даде утвърждение да се употребява в Apple Watch , се продава за 199 $. Потребителите би трябвало да се абонират за премиум услугата на AliveCor, която е коства 99 $ годишно. Разбира се, би трябвало да имат и Apple Watch Series 3, които в Съединени американски щати се продават по 399 $.

Apple разгласи и лична самодейност за изследвания в тази област на медицината, като пусна приложението Apple Heart Study, което има за цел да събира данни за необикновена сърдечна активност. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР