Устройствата нарушавали патенти на разработчика на чипове QualcommQualcomm издейства забрана

...
Устройствата нарушавали патенти на разработчика на чипове QualcommQualcomm издейства забрана
Коментари Харесай

Забраняват продажбите на актуални модели iPhone в Китай

Устройствата нарушавали патенти на разработчика на чипове Qualcomm

Qualcomm издейства възбрана за продажбите на настоящи iPhone модели в Китай (източник: CCO Public Domain)

Забрана върху продажбите на няколко настоящи модели iPhon е се стовари върху Apple в Китай. Но тя не е предизвикана от комерсиалната война сред Съединени американски щати и азиатската страна, а от дейностите на друга американска компания.

Съдът в град Фуджоу удовлетвори настояването на Qualcomm – най-големия снабдител на мобилни чипове – против четири дъщерни компании на Apple в Китай. Те би трябвало неотложно да прекратят нарушаването на два патента на Qualcomm чрез нелицензиран внос, продажби и офериране на iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X в Китай.
още по тематиката
По-рано тези два патента бяха приети за годни от китайското патентно ведомство SIPO. Те касаят настройките и измененията в размера и външния тип на фотосите, както и ръководството на приложения с потребление на сензорния екран.

Според вицепрезидента на Qualcomm Дон Розенберг, Apple продължава да извлича изгоди от интелектуалната благосъстоятелност на разработчика на чипове, без да го компенсира. Очаква се Qualcomm да се обърне и към други правосъдни инстанции по целия свят с искане за преустановяване на нарушаванията на нейни патенти от страна на Apple.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР