Устройства с олекотената платформа се чакат до края на годинатаОлекотена

...
Устройства с олекотената платформа се чакат до края на годинатаОлекотена
Коментари Харесай

Go версия на Android 9 Pie компенсира слабия хардуер

Устройства с олекотената платформа се чакат до края на годината

Олекотена версия на Android 9 Pie ще усъвършенства работата със слаби смарт телефони и мудни мрежи

Броени дни след формалното стартиране на новата мобилна операционна система Android 9 Pie, Гугъл подвигна завесата пред олекотена версия Go на платформата, проектирана да направи по-удобно потреблението на Android на слаби като хардуер устройства.

Потребителите на Android 9 Pie (Go Edition) ще получат 500 MB в допълнение място за файлове. Средно, на Oreo Go устройство с 8 GB памет, единствено 5 GB са свободни за потребление. Сега притежателите на слаби смарт телефони ще имат повече място за фотоси, музика и приложения – 5,5GB.
още по тематиката
Android 9 Pie (Go Edition) е предопределена най-вече за разрастващите се страни и е усъвършенствана освен за на ниска цена хардуер, само че и за мудни мрежи за данни. Всичко това е допълнено със специфични версии на приложенията от Гугъл, включително Гугъл Assistant, Гугъл Maps и YouTube.

Така да вземем за пример, Android Messages за Android 9 Pie (Go Edition) лишава с към 50% по-малко пространство, в сравнение с цялостната версия на Messenger. Новата Go версия на Android Pie започва по-бързо и има разширени функционалности за сигурност. Предвиден е и панел за наблюдаване на потреблението на данни.

Потребителите на Android 9 Pie (Go Edition) ще получат усъвършенствани приложения и в допълнение място за файлове

„ Заедно тези функционалности спомагат за решение на някои от най-често срещаните проблеми на устройствата, свързани с паметта, продуктивността, ръководството на данните и сигурността ”, споделят от Гугъл. „ Очаквайте първите устройства с Android 9 Pie (Go Edition) да се появят на рафтовете в магазините тази есен ”.

Според компанията, Android Go употребяват 200 модела устройства допълнително от 120 страни. Над 100 производители ще пуснат смарт телефони, основани на олекотената операционна система, преди края на годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР