Устременият към първа шампионска титла на Англия от 30 години

...
Устременият към първа шампионска титла на Англия от 30 години
Коментари Харесай

"Ливърпул" отлетя за Катар с 10 т. аванс в Премиър лийг

Устременият към първа шампионска купа на Англия от 30 години " Ливърпул " към този момент има 10 т. задатък на върха в Премиър лийг. В 17-ия кръг в събота " алените " надиграха вкъщи последния в класирането " Уотфорд " с 2:0 след попадения на Мохамед Салах в края на всяко от полувремената. За мърсисайдци това беше осма поредна победа в шампионата и общо 16-а от началото на сезона, като отборът на Юрген Клоп има и едно тъждество.

Най-близкият преследвач на " Ливърпул " (49 т.) сега е " Лестър " (39 т.), който оня ден изненадващо приключи 1:1 против предпоследния " Норич " и в допълнение изостана в конкуренцията. Шампионът от последните два сезона " Манчестър Сити " (32 т.) се движи трети, като нощес имаше късмет да понижи изоставането си в посещение против деветия " Арсенал " (22 т.).

Вчера " Ливърпул " отлетя за Катар, където като победител в Шампионската лига ще показва Европа на международното клубно състезание в Доха. По традиция европейският първенец се включва непосредствено на 1/2-финалите, планувани за 17-18 декември. Съперник на британския гранд в сряда ще бъде мексиканският " Монтерей ", представляващ Северна Америка като победител в Шампионската лига на КОНКАКАФ.

В самобитния 1/4-финал в събота " Монтерей " трагично отстрани домакина " Ал Сад " с 3:2 пред едвам 4900 фенове на ст. " Джасим бин Хамад " в катарската столица. В другия мач от предварителния кръг " Ал Хилал " (САр) надви с 1:0 над " Есперанс " (Тун) и също се класира за 1/2-финалите, където във вторник ще се изправи против първенеца на Южна Америка " Фламенго " (Браз). И двата 1/2-финала, както и финалът в събота (21 декември) ще се играят на ст. " Халифа ".

Същевременно във вторник " Ливърпул " би трябвало да изиграе и 1/4-финал за Купата на лигата в Англия против " Астън Вила ". За задачата ще бъде употребен състав, построен от футболисти от школата на мърсисайдци, а тимът ще бъде воден от един от асистентите на Клоп. Германският управител образува група от 20 футболисти, които отпътуваха за Катар, като в последния миг от сметките му отпаднаха Деян Ловрен и младоците Харви Елиът и Райън Брустър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР