Устремът на Хърватия към финала на световното първенство по футбол

...
Устремът на Хърватия към финала на световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Хърватите се хвърлили да купуват скаксове и телевизори

Устремът на Хърватия към финала на международното състезание по футбол се оказа икономическа победа вкъщи, където разноските скочиха до близо рекордни нива, откакто почитателите се втурнаха да купуват бира, снакс и тв приемници, с цел да наблюдават протичащото се в Русия, осведоми Ройтерс.

Конзум (Konzum), най-голямата комерсиална верига в страната, заяви, че продажбите на снаксове са скочили със 100 % през вчерашния ден по отношение на същия ден на предходната година, до момента в който почитателите трескаво дъвчеха по време на продължението на полуфиналния мач с Англия.

Мнозина пък ще гледат финала против Франция в неделя на чисто нови тв приемници, като някои магазини регистрират скок на продажбите с 400 % на годишна основа в дните на Мондиала.

Тези продажби са съдействали за разноските от 12,95 милиарда куни (2,05 милиарда долара), изхарчени от хърватите и туристите от началото на шампионата в средата на юни, съгласно данни на данъчните служби.

Цифрите за продажбите през трите седмици се приближават до върха от 13,8 милиарда куни, подложен през декември 2017 година с помощта на коледното извършване на покупки.

Засмени хърватски министри се появиха през днешния ден облечени в алено и бяло, а министър председателят Андрей Пленкович съобщи, че достигането до финала е най-хубавата допустима реклама на страната на международно равнище. Анализаторите са съгласни с тази оценка, прогнозирайки, че растежът в туризма към този момент носи близо 20 % от брутния вътрешен артикул на страната.

Това е страхотна реклама за Хърватия в целия свят, която сигурно ще се изрази в увеличение на интереса към страната, показва икономическият анализатор Младен Вендрис. " Очаквам да имаме даже още повече туристи, само че това не трябва да е единственият фокус. Трябва да използваме опцията, с цел да притеглим и повече вложения ", добавя той. ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!
ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК!
ГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ХЪРВАТИЯ ТУК! ГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА АНГЛИЯ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР