Устойчивото минно дело е свързано с насърчаване на баланса между

...
Устойчивото минно дело е свързано с насърчаване на баланса между
Коментари Харесай

Образование за по-устойчиво бъдеще на минното дело

Устойчивото минно дело е обвързвано с поощряване на салдото сред всички заинтригувани обществени, екологични, стопански и управнически фактори.

Ето за какво е значимо да има ангажираност на локалната общественост и схващане измежду хората за аргументите и следствията, което да направи налични проучванията, икономическите оценки и мониторинга на околната среда.

Като се има поради, че околната среда играе основна роля както за общественото, по този начин и за икономическото здраве на локалните общности, има доста смисъл в образоването на популацията по тематиката, за да не се стига до неустойчиво развиване със съществени последствия.

Следователно, създаването на просветителни стратегии за възстановяване на екологичната просветеност на общността, изключително в страни, които разчитат в огромна степен на минерални запаси, несъмнено е добра концепция. 

За да работи дейно, всяка стратегия за екологична просветеност би трябвало да работи както на локално, по този начин и на районно равнище, с цел да се подсигурява, че политиките, които се ползват са съответни и устойчиви.

Някои от тематиките, които в идеалния случай би трябвало да бъдат включени в стратегиите за образование са: Връзките сред геологията и човешкото здраве - да вземем за пример, има здравословни проблеми, приписвани на минните действия, които обаче са свързани с локалната геология; Успешна селскостопанска рехабилитация на остарели мини; Казуси и интензивно потребление на сюжети за решение на проблеми, които укрепват локалния потенциал както за обмисляне, по този начин и за отбрана на съществуващите екосистеми.

В последна сметка, колкото повече локалните поданици схващат последствията за тяхната обществена, екологична и икономическа среда от минното дело, толкоз по-добре готови са те да дадат годен и скъп принос за устойчивото развиване на общността.

Няма подозрение, че актуалните диагностични технологии дават безпристрастни оценки за следствията от минното дело.
Когато се комбинират с локалните познания и усещания, резултатът е мощен инструмент, който може да се употребява за възстановяване на представянето на минния бранш в екологичните, обществените и стопански индикатори за резистентност.

Това също по този начин е в сходство с програмата Образование за стабилно развиване на ЮНЕСКО. Понастоящем множеството висши образователни заведения, които оферират степени по минно дело, дават минимално образование по тематиката с устойчивостта на добива.

Ето за какво е извънредно значимо минната промишленост да образова хората в съпоставянето, потреблението и разбирането на екологични технологии и географска информация.

Така може да се усъвършенства връзката сред минните компании и локалните общности и по този метод да се улесни разговорът посред им.
Ако желаеме да променим бъдещето, би трябвало да променим метода, по който вършим нещата в сегашното.

Образованието ще спомогне за развиването на бъдещи генерации, които могат да „ мислят и да се държат по резистентен метод ” по отношение на минното дело.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР