Устойчиво развитие може да бъде постигнато само чрез ефективен механизъм

...
Устойчиво развитие може да бъде постигнато само чрез ефективен механизъм
Коментари Харесай

Увеличаването на бюджетите за отбрана плаши президента Радев

Устойчиво развиване може да бъде реализирано единствено посредством ефикасен механизъм за световна сигурност, насърчаващ разговора и многостранната дипломация, които напоследък са изложени на напън, изясни президентът Румен Радев в изявлението си на политическия конгрес на високо ниво в Организация на обединените нации.
Президентът разяснява, че непрекъснатото увеличение на бюджетите за защита е знак за влошаваща се среда на сигурност и увеличаващо се съмнение.

Стремежът към софтуерно предимство, целящ политическа доминация, води до капсулиране на науката в тесни географски граници и в същото време предизвиква научната емиграция, създавайки софтуерна бездна сред страните.

По думите му това постанова запазване на поддръжката за метод към " отворена просвета " и научно доближаване сред обособените страни.

Според президента устойчивото развиване изисква световен консенсус против трансграничната корупция, прането на пари и укриването на налози.

Икономическото развиване, общественото доближаване и битката с климатичните промени разумно са в центъра на дебата за устойчивото развиване.

За неговия триумф обаче също толкоз значимо е следването на изчерпателен метод, който да употребява разнородни принадлежности - от политически до културни.

Ако културните разлики не са вярно разчетени, разбрани и възприети като естествени права, те биха довели до редица закани като набожен екстремизъм и тероризъм, добави Радев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР