Устойчивите на лекарства инфекции със супербактерии, наричани "кошмар в развитие",

...
Устойчивите на лекарства инфекции със супербактерии, наричани "кошмар в развитие",
Коментари Харесай

Супербактерии могат да върнат медицината с един век назад

Устойчивите на медикаменти инфекции със супербактерии, наричани "кошмар в развиване ", могат да върнат медицината с един век обратно и да създадат още веднъж нелечими към този момент победени микроби, оповестяват Асошиейтед прес и ДПА, базирайки се на нов федерален отчет.

Авторите му от американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите регистрират, че въпреки инфекциите със супербактерии да се усилват, смъртните случаи понижават.

Около 36 000 американци са умряли от устойчиви на медикаменти инфекции през 2017 година - с 18 % по-малко, в сравнение с през 2013 година, когато е оповестен първият сходен отчет. Спадът се приписва главно на напъните, полагани от лечебните заведения за надзор на разпространяването на изключително рискови инфекции.

И до момента в който смъртността понижава, като цяло в Съединени американски щати инфекциите са се нараснали от 2,6 милиона през 2013 година до 2,8 милиона през 2017 година Авторите на отчета регистрират също, че в случай че до момента са считани главно за болничен проблем, супербактериите към този момент се появяват и отвън лечебните заведения. Специалистите означават и появяването на будещи паника нови микроби.

Откриха рискови супербактерии в хора, животни и храни в Европейски Съюз

Антибиотиците навлизат в всеобща приложимост през 40-те години на предишния век. Считани са за един от най-големите напредъци в медицината и са съдействали за спасяването на безброй животи. С течение на времето обаче някои антибиотици стопират да работят.

Проблемът произтича главно от несъразмерната им и неправилна приложимост, припомнят специалистите.

"Постантибиотичната епоха към този момент настъпи. Някои чудодейни медикаменти към този момент не правят чудеса ", пишат създателите на отчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР