"Уставът на Футболния съюз е категоричен какво се случва, когато

...
"Уставът на Футболния съюз е категоричен какво се случва, когато
Коментари Харесай

Журналист: Какво правим, ако на следващия конгрес Боби Михайлов отново бъде избран?

"Уставът на Футболния съюз е безапелационен какво се случва, когато президентът се отдръпна. Най-логичното е групови оставки и насрочване на конгрес ". Това разяснява пред БНР спортният публицист Николай Кръстев във връзка на идното изключително съвещание на Изпълкома на БФС през днешния ден, планувано поради отзвука от мача България - Англия и расистките прояви, които доведоха до поисканата оставка на Борислав Михайлов.

Журналистът посочи: "Не виждам какво друго би могло да се случи, тъй като и тримата вицепрезиденти на БФС сега няма по какъв начин да извършват тези функционалности, тъй като двама от тях се отхвърлиха - Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов, а Йордан Лечков е претендент за кмет на Сливен ".

Кръстев изрази очакване за насрочване на конгрес на Футболния съюз през февруари 2020 година.

"Факт е, че Боби Михайлов е извънредно недолюбван от двата огромни клуба в България - "Левски " и ЦСКА. В българския футбол са толкоз преплетени нещата и не може да се каже какво се случва ", разяснява Кръстев. Той съобщи, че не чака Изпълкомът на БФС да каже "не " на премиера Борисов и запита какво ще стане, в случай че на идващия конгрес на Футболния съюз Михайлов още веднъж бъде определен за президент на БФС. "Българският футбол не са единствено грандовете, клубовете в "А " група ", съобщи Николай Кръстев.

Според спортния публицист най-важното нещо пред българския футбол ще бъде да си продължат шампионатите. По думите му това дали ще има президент на БФС, или не, не би трябвало да се отрази на спортния живот на БФС:

"Още повече, че Футболният съюз има един добър бюджет, който през последното десетилетие се усили 4 пъти. Мисля, че бюджетът на БФС сега е 20 милиона лв. и заслугата за това е и на Боби Михайлов, тъй като той съумя да уреди много съществени финансирания по разнообразни стратегии и линии от Европа. Построиха се стадиони, построи се една база ", съобщи Кръстев.

Той изясни, че БФС може да действа и без поддръжката на страната. "Когато имаш лиценз от Министерството на спорта, можеш да развиваш своята активност. Въобще не е наложително да получаваш финансиране от страната ", безапелационен бе той.

Кръстев напомни, че във връзка друга загуба на националния тим преди към 2 месеца министър председателят Бойко Борисов е декларирал, че ще се наложи страната да се намеси с по-сериозно финансиране на детско-юношеските школи и тогава управлението на БФС е изготвило идея, която може би е внесло в Министерството на спорта. По думите на спортния публицист е ставало дума за 20-30 милиона лв..

Във връзка с расистките прояви на Националния стадион "Васил Левски " по време на мача България-Англия журналистът разяснява, че би трябвало да се проверява за какво е позволено да се случи това. "Какво направи Министерство на вътрешните работи? Защо нямаше съответната предварителна защита преди този момент? ", запита той. По думите му, в случай че беше преустановен мачът, това е щяло да подсигурява извънредно тежки санкции за българския футбол и предвижда, че и в този момент те няма да бъдат леки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР