Устата ми наистина е зашита с игла и конец. Извикаха

...
Устата ми наистина е зашита с игла и конец. Извикаха
Коментари Харесай

Надежда Сайфутдинова - рускинята, зашила устата си в знак на протест срещу войната

" Устата ми в действителност е зашита с игла и конец. Извикаха кола за спешна помощ в отделението, с цел да огледат повредата и да отстранен конците. Сама я заших ", споделя Надежда Сайфутдинова. Тя е откарана в ареста.

По-късно юристът ѝ Фьодор Акчермышев оповестява, че полицията ще я води в съветската " Психиатрична болница № 3 ". Според него против Сайфутдинова се ползва и физическа мощ.

Според правозащитния план " ОВД-Инфо " към този момент са формирани над 1500 каузи по административния член 20.3.3. Тази цифра се основава на данни от съдилищата, системата " Правосъдие ", прессъобщения от Министерството на вътрешните работи и известия, получени по горещата линия на Русия.

По този член се санкционират най-вече участници в митинги против войната с Украйна. Протоколи към този момент са формирани в 79 района на Русия, както и в анексираните Севастопол и Крим. Повечето от протоколите са формирани в Москва - минимум 229, Краснодарски край - 80, Санкт Петербург - 76, Калининградска област - 70, Томска област - 59. Вече са наложени санкции по 953 случаи, междинната санкция е 34 хиляди рубли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР