Установяват кои постройки са законни и кои - не на

...
Установяват кои постройки са законни и кои - не на
Коментари Харесай

Проверяват незаконни постройки в столичния кв. Орландовци

Установяват кои постройки са законни и кои - не на три улици в столичния кв. " Орландовци " . Разпореждането е на вицепремиера по сигурността Красимир Каракачанов. Постройките са по продължение на улиците " Дан Колов ", " Лавандула " и ул. " Сините камъни ", оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация.

От партията изясняват, че живеещи в квартала се оплакали на вицепремиера. Гражданите са показали и подписка от 517 души , в която се показва, че на територията се образува нелегално поселище, а кварталът се превръщал в гето .

Жители на региона се оплаквали от утежняване на качеството на живот и от зачестилите закононарушения - похищения над личността, грабежи, домови обири, разпространяване на опиати и хулигански прояви . В недоволството се показва също по този начин, че от години в противозаконните постройки се населват приходящи лица без да имат съображение да населяват въпросните терени и здания .

Вицепремиерът Каракачанов е изпратил подписката до кмета на Столична община с гледище да се извърши незабавна инспекция, да се откри броят и типът на противозаконните постройки и да се стартира премахването им .
 Събарят 54 противозаконни постройки в Старозагорско
Събарят 54 противозаконни постройки в Старозагорско

Собствениците обжалвали, само че съдът удостоверил премахването на къщите

От " Общински строителен надзор " са създали инспекция и поискали да се открият и отстранен противозаконните постройки във формиралото се гето.

Отделна инспекция е разпоредена от Красимир Каракачанов на заместник-председателя на ПК " Обществен ред и сигурност " в СОС Карлос Контрера.

От партията настояват, че Контрера е открил, че в годините има забележителен брой недоволства и проблеми в региона на улиците " Дан Колов ", " Лавандула " и " Сините камъни " в кв. " Орландовци ". Той е алармирал шефа на Столична дирекция на вътрешните работи с искане да се усилят патрулите по линия на патрулно-постовата активност и да се стартира профилирана полицейска интервенция по линия на противопоставяне на разпространяването на опиати .
 Събарят противозаконни постройки в
Събарят противозаконни постройки в " Шекер махала " в Пловдив

Обитателите им са се пробвали да спрат багера с крава

В писмото се упорства също Министерство на вътрешните работи да даде уверения, че ще бъде взето отношение и ще се подхващат ограничения за противопоставяне на престъпната интензивност, произлизаща от гетото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР