Установяването на трайно човешко присъствие на Марс за сега изглежда

...
Установяването на трайно човешко присъствие на Марс за сега изглежда
Коментари Харесай

Харвард със сензационна идея за създаване на живот на Марс

Установяването на трайно човешко наличие на Марс за в този момент наподобява като доста сложна задача. Сред множеството провокации е и обезпечаването на задоволително натурална храна.

Учени на Университета на Харвард имат концепция, която може да помогне и да разреши развъждането на растения в изискванията на Червената планета, оповестява онлайн изданието DigitalTrends, представено от Блиц.

``
реклама

Те са създали нов материал, който назовават силициев аерогел. Чрез слагането на тънки словете от този материал на избрани места на Марс, повърхността на планетата може да се затопли задоволително, че водата на повърхността да се стопи.

Така в дребната зона ще се основат обитаеми условия, без да се постанова да се трансформира атмосферата на цялата планета - нещо, което сегашните разбори демонстрират, че е невероятно с наличните на Марс количества въглероден диоксид.

Силициевият аерогел взема решение този проблем, като основава самобитен парников резултат в по-малки региони по натурален път посредством наличния въглероден диоксид в леда.

" Това е необикновен материал, който е е най-благоприятен за тази цел, тъй като е транспарантен, доста лек, само че в същото време блокира ултравиолетовите лъчи и е многo сполучлив в задържането на топлината ", разяснява Робин Уърдуорт, един от създателите на изследването.

За момента материалът е тестван единствено в лабораторни условия благодарение на безоблачен симулатор, който да възпроизведе количеството слънчева светлина на Марс и резултатите на материала върху парче черен плат.

С помощта на компютърен модел са тествани спомагателни условия и модели, които да покажат по какъв начин ще се трансформират изискванията в сходна зона в продължение на години.

Резултатите демонстрират огромен капацитет, като учените възнамеряват да стартират поредност от по-сложни проби с по-тежки и реалистични условия и още компютърни модели.

Вече се възнамеряват и проби на " външен марсиански аналог ", с цел да се ревизира действието на материала и отвън лабораторията.

Следващата стъпка по-късно ще бъде тест и на самата повърхнина на Марс. Преди всичко това да е допустимо обаче, учените би трябвало да съобразят и различен риск - отбраната на Марс.

" Все още не сме намерили живот на Марс, само че остава опцията той да е прикрит някъде под повърхността. Когато стартираме да построяваме обитаеми зони на Марс, би трябвало да сме деликатни да не пречим на този живот по никакъв метод, в случай че той съществува ", разяснява Уърдуорт.

Друго предизвикателство ще бъде разбор на марсианската почва и до каква степен тя ще е задоволителна за изхранването на растенията и дали няма да има нови типове отрови. Всичко това за в този момент е надалеч, само че учените се приготвят и за тези провокации.

Самият факт, че към този момент се мисли и за тези неща демонстрира, какъв брой доста напредва подготовката за първото пътешестване на хора до Марс.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР