Установяването на кръвната ви група е доста лесно. Всичко, от

...
Установяването на кръвната ви група е доста лесно. Всичко, от
Коментари Харесай

Какво трябва да ядете, според кръвната ви група?

Установяването на кръвната ви група е много елементарно. Всичко, от което се нуждаете, са 3 епруветки с 3 разнообразни реактиви, съдържащи 3 разнообразни антитела: А, В и Rh. И проба от кръв, несъмнено. Изсипва се по малко от кръвта във всяка епруветка и се следи дали наличието стартира да се слепва. Струпването значи, че кръвта реагира със същите антитела, които има в себе си, и по този начин учените дефинират нашата кръвна група.

Сега, когато знаете по какъв начин се дефинира кръвната група, ще ви споделим и по какъв начин би трябвало да се храните, съгласно това каква кръвна група сте.

Идеята е, че кръвната ни група е тясно обвързвана със способността на тялото ни да усвоява някои храни. Така че всяка кръвна група дефинира специфична диета, която човек да следва, с цел да живее най-хубавия и здравословен живот. Този метод беше разпространяван от доктор Питър Дж. Д`Адамо, откакто разгласява книга по тази тематика през 1996 година

А

За хора с кръвна група А се предлага вегетарианска диета. Казват, че хората с тази кръвна група имат ниски равнища на стомашна киселина и не могат да усвоят добре животинските протеини и мазнини. Ето за какво се допуска, че те ядат доста плодове, зеленчуци и зърнени храни. Важно е тези храни да бъдат в най-естественото положение - пресни и органични, без добавени съставки.

B

Според книгата, хората с тази кръвна група се смятат за всеядни, тъй че могат да ядат разнообразни храни. Въпреки това, храни като царевица, пшеница, домати и фъстъци могат да провокират наддаване на тегло, отмалялост и хипогликимия. Друга храна, която хората с тази кръвна група би трябвало да заобикалят, е пилето. Въпреки че е постно месо, то може да провокира инсулти и имунни нарушавания при хора с кръвна група В. По-добре е да замените пилето с агнешко, козе или заешко месо.

AB

AB е най-рядката и най-новата кръвна група. Тя има смесено заместничество от видове А и Б. Хората с тази кръвна група имат ниска стомашна киселина като вид А, само че те също имат акомодация към месото, като вид Б. Яйца, морски блага и листни зеленчуци са положителни за хората с тази кръвна група. Също по този начин им се предлага да ядат по-малки порции по-често, тъй като това е по-добре за тяхното храносмилане.

0

Хората с тази кръвна група имат висока стомашна киселина и имат доста добре развита дарба да усвояват животинските протеини и мазнини. Ето за какво диета с високо наличие на протеини, с доста висококачествени меса, риба, зеленчуци и плодове работи най-добре за тях. Въглехидратите като зърнени храни, фасул и бобови растения могат елементарно да се съхраняват като лой в тяхната система. Така че, в случай че сте кръвна група 0, по-добре е да ги избягвате.

Звучи добре в книгата, само че какво да кажем за действителния живот? Проучванията, извършени през 2014 година, демонстрираха, че хората, които са следвали препоръчаната диета, са имали усъвършенствания в здравето. Не е потвърдено, че подобренията са свързани с кръвната група. При всички случаи, всичките 4 проекта за хранене са здравословни и съпроводени от режим на извършения, те могат да се трансфорат в здравословен метод на живот и да подобрят цялостното ви богатство.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР