Установихме, че този парламент е по-различен от всички останали. Проверихме

...
Установихме, че този парламент е по-различен от всички останали. Проверихме
Коментари Харесай

Екатерина Бончева: Държавна сигурност не присъства така масово в този парламент

" Установихме, че този парламент е по-различен от всички останали. Проверихме 4582 претенденти. Оказа се, че повече от половината не подлежат на инспекция, тъй като са хора от междинната възраст. Държавна сигурност не участва по този начин всеобщо в Народно събрание. Случил се е един възстановителен развой и една промяна на поколенията. " Това съобщи Екатерина Бончева в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

" 48 са свързани със службите, само че единствено 2ма души са били обвързани с Държавна сигурност. Единият е от Българска социалистическа партия, а другият от Движение за права и свободи. През Народното събрание са минали над 170 сътрудници. "

Според нея тематиката за лустрацията е станала част от предизборната акция на политиците.

  " Няма съвсем партия, която да не употребява тематиката за лустрацията. Никога не е имало задоволително политическа воля да се случи това. За страдание не сме Германия. Това там мина още първоначално. По-добре време на непросветеност, в сравнение с непрекъснат бойкот. Има доста хора в България, които са били свързани със службите, които в този момент си имат частен бизнес. Не желаят да са на първа линия. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР