Установихме, че 8 лицензирани хазартни оператори са прилагали закона както

...
Установихме, че 8 лицензирани хазартни оператори са прилагали закона както
Коментари Харесай

8 хазартни оператори са ощетилите бюджета на държавата със 700 млн. лв

Установихме, че 8 лицензирани хазартни оператори са ползвали закона както са решили. Тези 8 хазартни оператори са с лишен лиценз. Така финансовият министър Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва отговори на депутатски въпрос.

"За някой от тях лицензът е лишен краткотрайно поради несъблюдение на закона и бюджета. Тази сума възлиза сумата към 700 млн. лева Не сме открили други
хазартни оператори, които са ощетили бюджета ", разкри още Горанов.

Втора компания на Васил Божков - "Евробет ", изиска банкрут. Държавата си търси близо 75 млн. лева поради "спестени " такси

"Ако до 3 месеца не изпълнят отговорностите си, ще имат непрестанно лишен лиценз ", сподели още той.

Припомняме, че единствено преди дни Държавната комисия по
хазарта (ДКХ) забрани активността на "Евофутбол " за период от 3 месеца. Това е следващата компания за залози, обвързвана с хазартния необут Васил Божков, която затваря.

Обвиненията към "Еврофутбол " са, че държавната такса е плащана върху 20% от облагата, а не върху 15% от оборота. Предполагаемите загуби за бюджета от това са над 300 милиона лв..

В момента ръководител на ДКХ е Георги Йорданов. Той бе назначен на поста от министъра на финансите Владислав Горанов краткотрайно. До това се стигна откакто Александър Георгиев изиска самичък да бъде отхвърлен от поста на ръководител на Комисията. Георгиев бе притеглен като обвинен по делото против Божков.

Към момента Божков е в ОАЕ. Той избяга там дружно с Георги Попов. За екстрадацията им у нас има изпратено писмо до емирствата.

На хазартния необут са повдигнати 11 обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, търговия с въздействие, владеене и отчуждаване на културни полезности. Божков е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР