Установиха нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми без необходимото съгласие

...
Установиха нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми без необходимото съгласие
Коментари Харесай

ГДБОП погна два интернет доставчика в Кърджали заради пиратство

Установиха нерегламентирано разпространяване на редица телевизионни стратегии без нужното единодушие на правоносителите.

В интервала сред 20 и 22 януари е била извършена взаимна интервенция на ГДБОП, Министерството на културата, Комисията за контролиране на известията и Национална агенция за приходите, при която са били тествани два интернет доставчика, опериращи на територията на област Кърджали.

В хода на инспекцията е било установено разминаване сред брой клиенти и подписани контракти с крайни консуматори. Били са конфискувани огромен брой документи и компютърно-информационни данни по отношение на активността на сдруженията във връзка с даване на телевизионни стратегии и финансовата им активност.

По случая са формирани две досъдебни производства за осъществени закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност. Констативни протоколи са били формирани и от присъстващите на инспекцията Национална агенция за приходите, КРС и Министерството на културата.

Проведените интервенции са част от тактиката на страната за засилено противопоставяне на нарушаванията на правата върху обекти на интелектуалната благосъстоятелност и извеждане на сдруженията, опериращи в областта на даването на телевизионни стратегии до краен консуматор, от сивия бранш.

От Министерство на вътрешните работи показват, че през последните две години страната ни е била извадена от отрицателния бдителен лист " Специален 301 " на Департамента по търговия на Съединени американски щати посредством насъвместните дейности сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата за противопоставяне на този тип незаконна активност.

Припомняме, масирани инспекции на кабелните оператори в цялата страна имаше и през лятото.

На 13 юни ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор " Кабел Сат Запад " в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията огромна част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет, което провокира митинг в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната.

По думите на юристът Емил Василев зад интервенцията на маскираните стоят корпоративни ползи.

Вътрешният министър Младен Маринвов съобщи от Народно събрание, че интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, с който Министерство на вътрешните работи ще се бори отсега нататък.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пък уточни, че 700 000 консуматори на телекомуникационни оператори са в сивия бранш. Общо 60 телевизионни български и непознати стратегии на пет кабелни оператори били популяризирани в нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР