Установено е веществото, отровило крави край Димитровград, още не е

...
Установено е веществото, отровило крави край Димитровград, още не е
Коментари Харесай

Установено е веществото, отровило крави край Димитровград

Установено е веществото, отровило крави край Димитровград, още не е явен причинителят на замърсяването . Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който през днешния ден посети мястото на произшествието. Ветеринари взимат проби, умрелите крави ще бъдат изгорени в екарисаж, с цел да няма последици, сподели министър Димитров.

Ще се ревизира и комплексното позволение на предприятието за заустване на отпадъчни води и дали каналът е обезопасен . В канала по сложно позволение не следва да има такива рискови субстанции, безапелационен беше министърът.

Министър Димитров изрази удовлетворение, че досегашните резултати от пробите от река Марица са в норма, че реката е чиста и няма умряла риба . Според него за това е асъдействало и стартирането на повече вода от язовирите към реката.

Организираме екипи от няколко области, които да дойдат, с цел да вземат проби и да обработят резултатите, сподели министър Димитров . Той уточни, че се поставят старания да бъде възобновено водоподаването към обитаемоте места в региона, измежду които и двата общински центъра Симеоновград и Свиленград. Не можем да пуснем водата за популацията, до момента в който не сме сигурни. Ще се направи пробонабиране и в Свиленград, като последно място на българска територия, сподели министър Димитров.

Припомняме, по-рано прокуратурата ангажира Ревизоро, Кунчев и Желязков с чистотата на река Марица.

Действията на прокуратурата бяха подхванати след случая, в който 29 крави почина след водопой край Димитровград.

Припомняме, че през вчерашния ден бе обявено за 29 крави, които са измрели незабавно, откакто са пили вода от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград.

Заради случая е спряно водоподаването на общо 48 обитаеми места.

По-рано през днешния ден основният комисар Николай Николов - шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " заяви, че една от версиите, по които се работи е човешка неточност.

По-късно през днешния ден стана ясно, че стопанина на умрелите крави ще получи обезщетение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР