Установено е огнище на Инфлуенца - ( птичи грип )

...
Установено е огнище на Инфлуенца - ( птичи грип )
Коментари Харесай

Узунджово плама от птичи грип - затварят птичите пазари

Установено е огнище на Инфлуенца - ( птичи грип ) от вариант Н-5/ N-8 в с. Узунджово, оповестиха от регионална администрация. Спешно е свикано съвещание на Областната епизоотична комисия, на която е взето решение за ограничаващи ограничения за недопускане разпространяването на заболяването, оповестява " Хасковска Марица ". Издадена е заповед от регионалния шеф, която е изпратена на всички общини и институции имащи отношение към казуса.

В документа Областният шеф на Хасково подрежда не Незабавно да се свикат Общинските епизоотични комисии, привеждане на ОДБХ - Хасково в положение на нараснала епизоотична подготвеност, да се провеждат взаимни инспекции с представители на орнитоложките, ловно-рибарските сдружения и на държавните лесничейства за умрели диви мигриращи или синантропни птици.

Забранява се провеждането на пазари и изложения за птици на територията на Област Хасково. Директорът на ОДБХ Хасково да провежда осъществяване на периодически клинични прегледи и при подозрение за инфлуенца, да се вземат проби от домашните и диви птици за вирусологични проучвания.

Собствениците и шефовете на птицевъдни обекти да не позволяват излизането на птиците отвън дворовете на стопаните.

Още по тематиката четете ТУК
тагове узунджово птичи грип птичи пазар
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР