“Установено е, че лицето, посочено от фирмата за осъществяване на

...
“Установено е, че лицето, посочено от фирмата за осъществяване на
Коментари Харесай

Министър Радев: Пазачът, който е трябвало да пази избягалия затворник, не е бил там

“Установено е, че лицето, посочено от компанията за реализиране на надзор, не е осъществило надзор, тъй като не е било на обекта. ” Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев пред депутати в Народното събрание във връзка избягалия рецидивист от пандиза в Ловеч.

“На 21-ви през вчерашния ден, малко след 10 ч., лицето е направило това бягство от компанията Министерски съвет ЕООД. Те са ни уведомили незабавно с депеша в 13 ч и 2 минути. Веднага през прессцентъра на Министерство на вътрешните работи е изпратена фотография на лицето до електронните медии. Осъществена е опративно-издирвателна активност на територията на град Ловеч. Посетена е компанията и е обходена близката гориста околност от компанията до близката пътна мрежа по пътя до Севлиево. Направени са контролно-пропусквателни пунктове в околните селища до региона. Установено е, че лицето, посочено от компанията за реализиране на надзор, не е направлявало обстановката, тъй като не е участвало на обекта ”, изясни Радев. “Продължаваме да го търсям. От петте, които ги няма и петте сме ги хванали. Лицето е съдено за две изнасилвания през 2010 и 2013 година. Сега му остават тъкмо 4 години 8 месеца и 23 дни. При извършена сказка с лице, имаме свидетелски показания. Дадени са сведения в региона за сходно лице, което се намира и се придвижва в някаква посока. Продължаваме да работим по това сведение ”, сподели още той.

“МВР има бранш оперативно-наблюдаване на такива места и една от дилемите на тези хора е да наблюдават преди този момент и да не позволяват да има такива случаи. Те работят оперативно в пандизите. Имаме пропуск, че те не са в управлението на оценката на пандизчиите. Това е пропуск, който сме открили още с Пелов ”, уточни вътрешният министър.

“При другите случаи на отклоняване нямаме пропуск в залавянето. И него ще хванем. Дано не направи някоя пакост ”, сподели Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР