Установени са тежки нарушения в складовете на „Винпром Карнобат” Агецния

...
Установени са тежки нарушения в складовете на „Винпром Карнобат” Агецния
Коментари Харесай

Агенция Митници поиска складовете в Карнобат да останат запечатани още 60 дни


Установени са тежки нарушавания в складовете на „ Винпром Карнобат”

Агецния "Митници " е поискала от съда в Карнобат данъчните хранилища на "Винпром Карнобат " в село Церковски да останат запечатани още 60 дни. В тях се събират доказателства за нарушавания на Закона за акцизите.

При инспекция на индустриалния развой е намерено устройство, което разрешава от складовете да се извежда алкохол, който не се регистрира от измервателните уреди на митниците.

Открито е особено инсталирано устройство – тръба, която води алкохол без той да се заявява пред страната. От организацията настояват, че вредите може да се окажат огромни, защото на 100 литра се заплаща 1000 лева данък.

Предприятието е проверявано и в предишното, само че не е ясно по кое време е осъществена последната инспекция, нито по кое време е сложено устройството, с което са отклонявани количествата алкохол.

За сходно нарушаване може да бъде лишен лиценза на компанията.

В същото време митингите във фабриката в село Церковски продължиха и през днешния ден. Работниците упорстват да знаят кои са аргументите за затварянето на данъчните хранилища тъкмо по време на гроздобера. Въпреки, че шефът на Митница-Бургас Валери Стефанов съобщи, че и трите данъчни склада са запечатани поради открити тежки нарушавания на акцизното законодателство, само че те могат да одобряват гроздето, което е контрактувано, съгласно специалистите-винопроизводители - това е невероятно. След тричасов митинг пред фабриката служащите затвориха три пешеходни пътеки в Карнобат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР