Установени са шест нарушения на задължителната карантина в София за

...
Установени са шест нарушения на задължителната карантина в София за
Коментари Харесай

Установиха 6 нарушения на карантина в София

Установени са шест нарушавания на наложителната карантина в София за последното денонощие, заяви bTV, базирайки се на пресцентъра на ОДМВР - София.

Глобата за преустановяване на изолацията е 5000 лева

Служители на районните ръководства са ревизирали общо 506 лица, сложени под наложителна домашна изолираност в изискванията на изключително състояние.

Образувани са и три досъдебни производства за нарушение на карантината в област Сливен.

През миналото денонощие чиновници на регионалната дирекция са направили 540 инспекции за съблюдаване на карантина на територията на региона.

Нарушенията са открити в град Сливен, на територията на районно управление (на МВР) - Котел и в град Твърдица. Посетени са 20 сигнала за скупчване на хора. Съставени са 13 акта по Защитена зона и 38 акта по Закон за административните нарушения и наказания.

Двама души са нарушили карантината в област Монтана.

Проверен е частен адрес в село Замфир за определяне на 32-годишна жителка, живееща на адреса, която на 28 март е сложена под карантина за период от 14 дни, считано от 28 март 2020 година

При осъществената инспекция на 30 март към 14:00 часа дамата не е открита на адреса, като по данни на родственици отишла да пазари. Около 14:10 часа дамата се прибрала в дома си и декларирала, че не е болна и може да излиза. За случая е известен дежурен прокурор при Районна прокуратура - Лом. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Същият ден към 10:30 часа чиновници на сектора в Огоста направили инспекция на адрес в село Трифоново, където карантинна мярка следвало да съблюдава 59-годишен мъж. Впоследствие той е открит, като декларирал, че е отишъл до град Монтана, с цел да пазари. По случая е формирана кореспонденция. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР