Установени са полицейските служители, за които се води разследване за

...
Установени са полицейските служители, за които се води разследване за
Коментари Харесай

СДВР: Установени са полицаите, употребили сила на протеста, временно са отстранени

Установени са полицейските чиновници, за които се води следствие за приложимост на физическа мощ по време на антиправителствените митинги в столицата. Това оповестяват от Столична дирекция на вътрешните работи, които осведомят, че до привършване на инспекцията, служителите на реда няма да извършват отговорности по застраховане на публичния ред.
Не излиза наяве обаче какъв брой са тези разследвани за принуждение служители на реда.
Припомняме, че след митинга на 10 юли двама протестиращи бяха признати в Пирогов, вместо да ги разяснява обаче на идващият ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че има трима ранени техни сътрудници.
Бой на митинга - полицията придърпва протестиращи зад колоните пред Министерски съвет (ВИДЕО) Оказа се, че инспекция за полицейско принуждение по време на митингите стартира едвам на 13 юли. Тя има период да завърши до месец. Столична дирекция на вътрешните работи занапред ще ревизира " имало ли е полицейско принуждение на митингите " От известието на Столична дирекция на вътрешните работи излиза наяве, че следствието се води по свидетелски снимани видеоклипове по време на митингите и се търсят още доказателства за изясняване на случая. " Във връзка с оповестени видеоклипове в средствата за всеобщо осведомление, касаещи приложимост на физическа мощ от полицейски чиновници по време на митингите пред постройката на Министерския съвет, управлението на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна инспекция по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи. Проверката е предоставена на комисия от управителни чиновници на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала нужните материали, като в хода на инспекцията е открила полицейските чиновници, снимани във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да извършват отговорности по застраховане на публичния ред ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи в четвъртък следобяд.
Продължава дейното събиране на доказателства за изясняване на фактическата конюнктура, като в границите на идната седмица резултатите ще бъдат оповестени.
Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по подготвеност. ", гласи известието на Столична дирекция на вътрешните работи, представено от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР