Установени са извършителите на убития 41-годишен Георги Гривнев край Смолян,

...
Установени са извършителите на убития 41-годишен Георги Гривнев край Смолян,
Коментари Харесай

Хванаха извършителите на убийството край Смолян

Установени са причинителите на убития 41-годишен Георги Гривнев край Смолян, заяви окръжният прокурор Тодор Деянов.
24-годишният Венелин Трампов от Смолян е удушил жертвата тъкмо в деня, когато Георги излязъл от затворническото общежитие в местността Герзовица -28 март т.г. Помагач в делото му е Марин Терзийски от Раковски, на същата възраст. Двамата са някогашни пандизчии.
Убиецът и помагачът му са били пуснати на независимост през март месец, а преди дни са били арестувани за обир в Пловдив.
Марин е задържан откакто лишил на бул. „ Марица “ мобилен телефон от ръцете на 17-годишно момиче. По средата на март пък Венелин нападнал на бул. „ България “ 72-годишна жена и лишил дамската й чанта с над 100 лв. и персонални документи.
„ Разследващите са работили по горещи следи и с помощта на проявен висок професионализъм, за по малко от 24 часа беше ограничен кръгът на обвинените до двамата причинители “, съобщи Деянов.
Венелин е удушил Георги на поляна край основния път отвън Смолян в посока към Пампорово, където преди този момент се скарали. След това двамата с Марин качили натрупа в кола и го скрили под клони в местността Пещерско бърце, покрай разклона към селата Турян и Пещера.
„ Жертвата и причинителите се познават от взаимния им престой в пандиза. При разпита са създали признания. Мотивите са персонални и користни “, сподели още окръжният прокурор на Смолян.
Справките за съдимост сочат, че убитият Георги Гривнев е осъждан 20 пъти, Венелин е осъждан 13 пъти обири и грабежи, и съучастникът му Марин е осъждан един път.
За Венелин медиите в Смолян оповестиха през 2016 година, когато с качулка и газов револвер ограби хранителен магазин до автогарата. Влязъл бе през служебния вход и насочил револвера към 28-годишната продавачка. Със мощ бе взел от касата на магазина 200 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР