Установена е сим картата, от която е изпратено заплашителното съобщение

...
Установена е сим картата, от която е изпратено заплашителното съобщение
Коментари Харесай

Заплахата срещу Каримански изпратена от сим карта на румънски гражданин

Установена е сим картата, от която е изпратено заплашителното известие до депутата от „Има подобен народ“ (ИТН) Любомир Каримански, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Министерство на вътрешните работи удостоверява наличието на текста на есемеса, който беше разгласен по-рано на брифинг в Народното събрание от самия Каримански: „ Откажи се или проблемите ти ще стартират незабавно и нямаш визия какъв брой ще бъдат съществени “.

На този стадий чиновниците на ГДНП са открили, че картата е записана на името на румънски жител с букви L.T., който е влезнал в страната на 1 април. Ясно е и неговото ЕГН. Мъжът е напуснал границите на България на 7 април. Картата е била задействана за 15 минути през вчерашния ден, след което е изключена.

Установено е и мястото, където е задействана СИМ картата и е изпратено известието.

Разследването по случая продължава, твърдят от полицията.

По-рано новината за опасността беше обявена от самия Каримански в Народното събрание на брифинг, като той разгласи, че към този момент е сезирал институциите. По-късно министър председателят Кирил Петков изясни, че е разпоредил инспекцията по случая да е с приоритет и службите да спомагат за разкриването на причинителя, който стои зад опасността.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР