Установена е самоличността на трима от четиримата мигранти, които вчера

...
Установена е самоличността на трима от четиримата мигранти, които вчера
Коментари Харесай

Установиха самоличността на трима от ударените от мълния в София

Установена е самоличността на трима от четиримата мигранти, които през вчерашния ден бяха ударени от гръмотевица в градинка на улица " Пиротска ". Те са сирийски жители и са регистрирани в бежанския център в Харманли, написа.

Липсата на тримата сирийски жители е открита в приемателния център в Харманли в деня на случая. Те не са уведомили чиновниците, нито са показали причина за пътуването си до София. Проверка на Държавната организация за бежанците е открила, че мъжете са били регистрирани в бежанския център на 19 септември и са почнали процедура за приемане на статут. Според лекарите и тримата починали от мълнията, паднала в градинката улица " Пиротска ", не са имали късмет да бъдат избавени.

" Колегите от Спешния център са записали единствено гибелта. Не е имало какво да създадат ", съобщи Валентин Димитров - шеф на болница,,Пирогов ".

Единственият оживял от мълнията, който твърди, че е сирийски жител, е настанен в " Пирогов " с 20 % изгаряния по тялото.

" Няма директна заплаха за живота. През нощта е прекарал умерено. Няма данни за други контузии, които да засягат витално значими функционалности. Касае се за мъж на забележима възраст 20-25 години ", съобщи Валентин Димитров - шеф на болница " Пирогов ".

Според специалисти сходни гръмотевични стихии ще стават все по-честа панорама в градовете.

" Периодът на мълниите става все по-голям, преди години знаем, че мълнии имаше главно лятото. Сега виждате краят на септември е и гръмотевичните облаци не престават да ни нападат ", съобщи Татяна Попова - специалист по мълниезащита.

Мълнията е електрически заряд, който пада от горните пластове на атмосферата към земната повърхнина. Те могат да доближат до един милион волта напрежение. Според спасителите най-лесният метод да се предпазим е като следим настоящата прогноза за времето през мобилните си телефони. Правило номер едно е да не стоим навън или пък наоколо до дървета.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР