Установена е самоличността на осемте момичета от Русе, заснети на

...
Установена е самоличността на осемте момичета от Русе, заснети на
Коментари Харесай

Установиха самоличността на момичетата от Русе, заснети да дишат райски газ

Установена е самоличността на осемте девойки от Русе, снимани на видеоклипа, в който дишат божествен газ от балони. Те са на възраст от 15 до 17 години и са от разнообразни русенски учебни заведения, оповестиха от Окръжната прокуратура.

Те са купили един флакон диазотен оксид за сумата от 50 лв. от 17-годишен възпитаник, с който са се свързали посредством персоналните си профили в една от обществените мрежа.

В хода на инспекцията у три лица, едното от които също на 17 години, са открити и арестувани 114 флакона, всеки с съдържимост от 640 мл и 360 патрона за пълнене на подобен газ.

Флаконите и патроните ще бъдат предадени на Регионалната здравна ревизия след привършване на работата по преписката. От един флакон всекидневно се зареждат с божествен газ 80 балона, които се продават на дребно.

На едно от пълнолетните лица е формиран акт, който е подписан " без възражения ", като е декларирано предпочитание да бъде приложена процедурата за привършване на случая със съглашение.

На малолетното лице, което е продало райския газ на осемте малолетни девойки, не може да бъде търсена отговорност. От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще изпратят отчет по случая до всички служби, ангажирани с правата и проведението на малолетните. Случаят бе обяснен от екип чиновници на полицията в Русе и на Регионалната здравна ревизия в извънредно къс период - единствено за два дни.

Според експерти, при продажбата на райския газ от един огромен флакон се образува облага приблизително от към 500 лв., а последствията за здравето на малолетните може да са съдбовни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР