Установена е самоличността на осемте момичета от Русе, заснети на

...
Установена е самоличността на осемте момичета от Русе, заснети на
Коментари Харесай

Установиха самоличността на момичетата от Русе, заснети да дишат райски газ във видеоклип

Установена е самоличността на осемте девойки от Русе, снимани на видеоклипа, в който дишат божествен газ от балони. Те са на възраст от 15 до 17 години и са от разнообразни русенски учебни заведения, оповестиха от Окръжната прокуратура.
Момичетата са купили един флакон диазотен оксид за 50 лева от малолетно лице на 17 години, с което са се свързали посредством персоналните си профили в една от обществените мрежи. От него и от още двама пълнолетни са конфискувани 114 флакона с божествен газ и 360 патрона за пълнене. От един флакон всекидневно се зареждат с божествен газ 80 балона, които се продават на дребно, прецизират от прокуратурата.
Те ще бъдат предадени на РЗИ. Инспекторите към този момент са съставили на един пропагандатор акт за административно нарушаване. На малолетното лице, което е препродало райския газ на осемте малолетни деца, според Закона за здравето, не може да бъде търсена отговорност. С всички малолетни ще работят от отдел " Закрила на детето " и обществените служби.
Продажбата на конфискуваните от трите лица флакони с божествен газ и патроните е осъществена от тях като физически лица, а не по Закона за счетоводството. Това не дава опция да бъде формирано следствие за осъществени данъчни закононарушения, изясняват от прокуратурата, само че предлагат на Агенцията по приходите да извърши инспекция.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР