Установена е личността на двамата Герои на Русия, загинали при

...
Установена е личността на двамата Герои на Русия, загинали при
Коментари Харесай

Установено е кои двама Герои на Русия са загинали в секретната подводница АС-12 "Лошарик"

Установена е личността на двамата Герои на Русия, починали при пожара в секретната подводница Ас-12 "Лошарик ". Според данни от следствието, представени от осведомителните организации, единият от мъртвите е капитан I сан и пълководец на потърпевшата подводница Денис Владимирович Долонски, който е получил купата Герой на Русия преди към 6-7 години за проучване на Арктика и Антарктика.

Втората жертва е изпитател на дълбоководно военно съоръжение, капитан първи сан Николай Иванович Филин. Той става Герой на Русия през 2018 година.

Двамата капитани са се водели на работа в секретна военната част в Петерхоф.

Преди това бе обявено, че измежду мъртвите подводничари има седем капитани първи сан и двама Герои на Русия . Твърди се, че жертвите на случая са част от елита на съветския боен флот.

Както БЛИЦ заяви, пожарът на АС-12 е станал в понеделник, 1 юли, по време на батиметрически измервания. В резултат на случилото се починаха 14 подводничари, те са се отровили от дима на пожара. По последнни данни има 4-5 оживели, които са дакорани в тежко положение във военната болница в Североморск.
АС-12 се състои от няколко титаниеви сфери, съединени между тях. Подводницата може да се потапя на дълбочина от до 6 000 метра и да развива скорост под вода от до 30 възела. Техническите характерности на АС-12 са засекретени. Предполага се, че тя дълга 79 метра, необятна е 7 метра, а водоизместимостта ѝ е към 2 000 тона. Името си "Лошарик " подводният транспортен съд получава в чест на воин на руски анимационни филми - конче от топчета (лошадка из шариков).
Руската подводница АС-12 "Лошарик " от плана 10831 е и най-малката измежду атомните подводници в света.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР