Установен е джипът, пълен с хора, който беше сниман да

...
Установен е джипът, пълен с хора, който беше сниман да
Коментари Харесай

Спипаха джип, вършал на Рилските езера

Установен е джипът, цялостен с хора, който беше сниман да цепи през Рила край езерата, където достъпът на коли е неразрешен.

„ Номерът на автомобила се вижда, предаден е на Министерство на вътрешните работи. В момента се прави следствие. Най-вероятно фотографията е преди 2-3 дни, само че е мъчно да се каже къде е направена.

Дали е на територията на Национален парк Рила или на общинска горска територия, това би трябвало да се потвърди. Ако е на територията на Национален парк Рила, глобите са доста съществени ”, съобщи шефа на РДГ Кюстендил инж. Здравчо Тодоров.

Заповедта за възбрана на придвижване на джипове пренасящи туристи до Седемте рилски езера е подписана на 6 юли и влиза в действие 7 дни по- късно.

„ Заповедта е съгласувана с ИАГ и влезe в действие на 14 юли до края на септември. Искането за ограничение достъпа до горските територии от страна на притежателя на парцелите в община Сапарева баня е за 3 месеца.

Това е пикът на туристи в региона на Рила и Седемте рилски езера.Собствениците желаеха за 4 парцела общинска горска територия да бъде стеснен достъпът на транспортни средства за опазване здравето и сигурността на хората ”, разяснява инж. Тодоров.

Размерът на глобата зависи от честотата на  нарушаванията. Контролът по осъществяване на заповедта е на Министерство на вътрешните работи, Национален парк Рила, Национална агенция за приходите и РДГ.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР