Успявате ли да удържите малчугана на масата от началото до

...
Успявате ли да удържите малчугана на масата от началото до
Коментари Харесай

7 съвета как детето да вечеря, без да става от масата

Успявате ли да удържите малчугана на масата от началото до края на вечерята? Съвременните деца мъчно стоят на едно място, също като нас самите, и може да се окаже същинско предизвикателство да останат на фамилната вечеря, без да се изкушат да станат, да поиграят или да се разходят. Вижте 7 съвета по какъв начин детето да вечеря, без да става от масата.

Когато родителите работят и детето върви на училище/ детска градина, вечерята е единственото време, в което всички да се съберат на едно място и да се насладят на вкусна храна и да споделят по какъв начин е минал денят им. Общата фамилна вечеря е по-важна, в сравнение с множеството хора мислят - тя сплотява фамилията.

Но с по-малки деца, може да се окаже предизвикателство всички да хапнат, без да стават от масата. Ето няколко съвета, с които да вечеряте като семейство, без малчуганът да става от масата.

 
1. Спазвайте график
Графикът е значим освен в професионален проект за нас, възрастните, само че и за детето. Старайте се да вечеряте в избран часови период, като преди този момент не е желателно детето да похвапва в това време . Само след няколко седмици апетитът на детето ще се е настроил и ще знаете, че сяда на масата с готовност и настройка да яде.

 
2. Подгответе се добре
Сложете всичко нужно на масата - принадлежности, чинии, гарнитури, сол, вода. Всичко, което ще ви е нужно от началото до края. Веднъж седнете ли дружно с детето, не е желателно да ставате . Особено в случай че сте в развой на основаване на привички. 

 фамилна вечеря

 
3. Вечерята не трябва да е прекомерно продължителна
Разберете и приемете, че би трябвало да имате реалистични упования за търпението на детето. Добре е вечерята да е не повече от 30 минути за деца до 4-5-годишна възраст и не повече от 45 минути за по-големи. Не очаквайте малчуганът да се държи като възрастен и не го съдете за това.

 
4. Уверете се, че са седнали комфортно
Важно е детето да е седнали комфортно, на стол, подобаващ за възрастта. Столът би трябвало да е на подобаваща височина и да обезпечава нужната опора за гърба . Детето би трябвало да може да сложи лакти на масата, без да се постанова да се повдига. 

 Добави изложение

 
5. Опитайте със сензорни интензивности преди вечеря
Помогнете на детето да се концентрира и успокои, като се ангажира с разнообразни сензорни интензивности , преди да седнете на масата. Това може да включва всичко от слушане на музика, скачане на батут, редене на пъзел, игра с пластелин или кинетичен пясък, нанизване на мъниста и така нататък Сензорната игра е извънредно значима за развиването на детето.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР