Успяхме да защитим националния интерес и да спрем неефективния начин

...
Успяхме да защитим националния интерес и да спрем неефективния начин
Коментари Харесай

Министър Богданов: Защитихме националния интерес в казуса с Пловдивския панаир

Успяхме да защитим националния интерес и да спрем неефективния метод на ръководство на Пловдивския панаир.

Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов на конференция в Министерския съвет.

Предприети са дейности за прекъсване на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна към „ Пълдин Туринвест “.

По думите на министър Богданов в ръководството на панаира е имало дълъг интервал на безучастие, през който са генерирани загуби за над 100 млн. лева, предава „ 24 часа “.

„ Ще разработим ясна оздравителна стратегия, по която да бъде съживен капацитетът на сдружението и да продължи неговото действие по предопределение “, сподели още той.

По думите му повече от 100 години Пловдивският панаир е бил вратата за българската промишленост към света. Затова е извънредно значимо запазването на тази конструкция, която през годините е събирала сред 70 и 100 хиляди души и стотици компании. Предприети са незабавни ограничения за язовирите с най-голям евентуален риск, тъй че да бъде обезпечена сигурността на хората. Богданов разяснява, че отпуснатите 500 млн. лева от Министерския съвет за ремонт на язовирите са изразходвани и сегашният бюджет е привършен, което значи, че ще бъдат търсени спомагателни средства.

„ Ще създадем разбор на язовирите и приоритет ще са тези, които имат потребност от неотложен ремонт “, сподели икономическият министър.

Той добави, че всички осъществени строителни действия по оборудванията са били противозаконни и за тях ще бъде препоръчан механизъм, посредством който те да бъдат узаконени. Богданов подсети и за проблемите с нецелесъобразното разходване на средства, отпуснати за поправки на язовирите, в частност за водопровода за Перник и за закупените профилирани дронове, които четири години след заплащането им без социална поръчка не са пристигнали в България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР