Успяхме да стигнем до този ден, в който да открием

...
Успяхме да стигнем до този ден, в който да открием
Коментари Харесай

Борисов: Всеки ден или през ден в България се откриват заводи

Успяхме да стигнем до този ден, в който да открием този нов цех. Това е едно произвеждане, което няма да даде доста работни места - единствено 200, само че те ще са топ експерти и с високи заплати. Искам да благодаря на всички, които участваха в построяването на този цех и да пожелая триумф на новото произвеждане. Това съобщи Кирил Домусчиев по време на откриването на новия цех на "Биовет " в град Пещера.

На събитието участваха още министър председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на околната среда Нено Димов и депутати.

"Благодаря на всички, които поставиха старания за този план. Всеки ден или през ден в България се откриват фабрики. Този цех е високо софтуерен, с положително заплащане, както и отделени 40 милиони за екология и филтриране на водата. Нено Димов персонално ми сподели, че пречиствателната станция е направена по най-съвременен метод. Трудно е на такива места, където съвсем няма привличане на вложители, да има такова развиване ", съобщи министър председателят Борисов на откриването.

"Работете с по-голям потенциал. Поздравявам всички вложители от името на Жан-Клод Юнкер, той е зле здравословно и не съумя да пристигна. Плодовете от проекта “Юнкер” се виждат във всяка посока ", разкри министър-председателят.

"Искам да поздравя и децата на Пещера, както и учителите. Дано всички учебни заведения да са на равнище. Няма класна стая без wi-fi в страната. Поздравявам всички възпитаници в България за първия образователен ден ", приключи Бойко Борисов.

Общият размер на инвестицията е 300 млн. лева, от които 200 млн. лева са финансирани със заем по проекта „ Юнкер “ през 2018-а година. Производствените мощности разкриват над 200 нови работни места за висококвалифицирани служащи и експерти в областта на биотехнологията, химията и инженерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР