Успяхме да спрем днес умъртвяването на животни в Шарково, като

...
Успяхме да спрем днес умъртвяването на животни в Шарково, като
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Спряхме умъртвяването на животни в Шарково

Успяхме да спрем през днешния ден умъртвяването на животни в Шарково, като пуснахме тъжби до Окръжната прокуратура в Ямбол, до основния прокурор и до Върховния административен съд. Това сподели за Агенция "Фокус " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка със обстановката в Шарково.

"С тези тъжби желаеме заповедта за избиването на животните да бъде спряна, защото в нея написа, че решението за тяхното изтребване е взето на съображение на проби от 9 юли, а самото решение за избиването е на 4 юли. И освен това - има доста други съмнителни обстоятелства, като да вземем за пример споделеното от хората, че макар миналото дълго време, нито едно от животните не е дало признаци за заболяването, нито има умряло от естествена гибел ", сподели още Нинова.

Тя дойде в селото по-рано през днешния ден и съобщи, че е поискала от Министерство на вътрешните работи да отдръпна служителите на реда, с цел да не се стига до конфликти.



Нинова разясни, че за през днешния ден Българска социалистическа партия са спрели избиването на животните .

"Бяха стигнали полицията и ветеринарите до къщата на баба Дора, за която към този момент цяла България знае. Засега сме спрели и чакаме изговаряне на съда. Полицията се отдръпна, а съдът би трябвало да каже дали тази заповед ще се извършва или ще я анулира ", добави водачът на Българска социалистическа партия.
 Историята на баба Дора, която трогна хиляди в мрежата Историята на баба Дора, която трогна хиляди в мрежата
Днес на изключителна конференция на БАБХ, доктор Георги Чобанов съобщи, че към 400 животни в Шарково не са евтанизирани заради живите вериги и митингите на хората.

Според изпълнителния шеф на Агенцията доктор Дамян Илиев пробите, взети у нас, доказващи чума по животните, са изпратени във Франция, където е бил потвърден същия резултат.

Той сподели още, че в случай че му изискат оставката, е подготвен да я подаде.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР