Успяхме да спасим от продажба знаков имот в кв. Симеоново.

...
Успяхме да спасим от продажба знаков имот в кв. Симеоново.
Коментари Харесай

Спаси София: Спасихме имот в Симеоново

Успяхме да спасим от продажба знаков парцел в кв. Симеоново. Така, вместо градинката, която е общинска благосъстоятелност, да бъде продадена и там да изникне следващата нова постройка, зелената повърхност и дърветата ще бъдат непокътнати.

Това оповестиха от " Спаси София ".

С това се дава опция Общината в бъдеще да влага в облагородяване на пространството и превръщането му в същински квартален парк.

Управляващите предложиха за продажба тази градина дружно с още няколко общински терена, като съществуваше сериозен риск отчетът да бъде признат без да се влезе в елементи по наличието му. Днес, нашият общински консултант Boris Bonev се включи особено на Комисията по финанси, на която не е член, с цел да алармира за този проблем.

Той изиска парцелът да отпадне от проектите за продажба, което в последна сметка беше подкрепено от всички, в това число и от ръководещите.

Жалко е, че толкоз рядко се демонстрира разсъдък при безспорни оферти, целящи запазване на зелените площи на София. Надяваме се в бъдеще другите партии в СОС по-често да се сплотяват към потребността от съответно ръководство на общинските терени, а не към тяхната продажба като само решение!

Продължаваме нашата борба за запазване на зелените площи и прекъсване на презастрояването в кварталите. Ние считаме, че Общината не би трябвало с лека ръка да продава свои парцели, изключително не такива, на които да се построяват нови и нови кооперации.

Ясно е, че става дума за големи ползи, само че София е задоволително презастроена, разпродадена, задръстена и нечиста. Само поредни дейности в тази посока могат да спасят дребното останали благоприятни условия за обезпечаване на естествена градска среда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР