Успяхме да решим важен проблем за представителите на бизнеса, които

...
Успяхме да решим важен проблем за представителите на бизнеса, които
Коментари Харесай

Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Основна цел на Общината е да създава условия за успешен бизнес

Успяхме да решим значим проблем за представителите на бизнеса, които имат свои предприятия на територията на някогашния цех „ Агробиохим ". Общината закупи собствеността на улиците, които бяха частна благосъстоятелност - това създаваше неудобства и огромна финансова тежест на бизнесмените. Това съобщи претендентът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров.

Той показа главните цели, по които ще работи през идващите 4 години, по време на среща, проведена от Клуба на работодателя и районното посланичество на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В нея участваха представители и на други партии и обединения, издигнали претенденти за кметове и общински съветници.

Общината реши дългогодишния проблем с улиците и подземните връзки в региона на някогашния цех „ Агробиохим " без да отделя лични средства, като нужната сума беше предоставена от държавното управление. През 2008 година инфраструктурата на терена е дадена без търг от синдиците на банкрутиралия цех за азотни торове. Сега, с изключение на работещите там към 80 компании, в тази зона ще бъдат привлечени и нови вложители, защото има свободни още 1500 дка и към тях има действителен интерес.
На срещата участваха също и претендентите за общински съветници от ГЕРБ Николай Диков, който е лидер на листата, Йордан Николов, Милена Желева, доцент доктор Емил Славов, Мария Жекова, Ваня Михайлова и Боян Бабанов. Живко Тодоров разгласи, че огромна част от листата е формирана от младежи, потвърдили се в своите професионални области.

В диалога с работодателите Тодоров напомни, че от 2012 година локалните налози и такси в Стара Загора не са променяни и са измежду най-ниските спрямо огромните градове в страната. Цените за тротоарното право, които заплащат хотелиерите и ресторантьорите, също са оптимално преференциални, с цел да не бъдат натоварвани финансово бизнесмените.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ подчертава на изискванията, които Общината основава за повишение на квалификацията на учениците и младежите, с цел да се отговори на потребностите на бизнеса от фрагменти. „ Създадохме Академия за компютърни и природо-математически науки за даровити деца, които ще бъдат обучавани от водещи преподаватели. Водим диалози с управлението на Тракийски университет, които ще приключим след избора на нов ректор, за откриване на нови специалности, свързани с осведомителните технологии. Целта е да излязат готови фрагменти, които да останат да работят и да живеят в Стара Загора. Вече е реалност и първият вложител в Индустриална зона „ Загоре " и работим за привличането на високотехнологични компании и производства, които ще имат потребност от добре подготвени фрагменти " – изясни Живко Тодоров.

С общински жилища ще бъдат подпомагани и млади фамилии, като задачата е добре образовани и готови фрагменти да остават в Стара Загора, да отглеждат своите деца тук и да се развиват професионално, стана ясно по време на срещата.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора Живко Тодоров посочи още, че интензивно се работи за въвеждане на нови електронни услуги, които икономисват време на бизнесмените и на жителите. Той акцентира, че в Община Стара Загора към този момент са въведени такива благоприятни условия и те ще бъдат надграждани. Този развой обаче е обвързван с въвеждането на Електронното държавно управление и въпросът чака решение на национално равнище. „ Предстои Община Стара Загора да влага също и в повишението на отбраната на персоналните данни, с цел да подсигурява сигурността на всички, които употребяват електронните ѝ услуги “, добави Живко Тодоров.

Кандидатът за кмет съобщи, че ще работи интензивно за оптимално дългото опазване на мощностите в комплекса „ Марица изток ", тъй като е от стратегическо значение за страната ни - обезпечава работа на хиляди фамилии и покачва доста стандарта на живот в района.

Живко Тодоров бе безапелационен, че ще работи интензивно за въвеждане на децентрализация, която ще разреши на кметовете да имат повече пълномощия и автономия при взимане на решения, а жителите – по-голям надзор върху локалната власт.

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – Стара Загора Стефан Шоселов благодари на Общината за положителното взаимоотношение с бизнеса. Доц. Д-р Борислав Попов, ръководител на Клуба на работодателите, предложи след локалните избори Общината, бизнеса и новото управление на Тракийския университет да изработят дружно визия за бъдещото развиване на висшето обучение в Стара Загора и за решение на казуса с дефицита на квалифицирани фрагменти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР