Успяхме да реализираме една победа с оттеглянето на Истанбулската конвенция,

...
Успяхме да реализираме една победа с оттеглянето на Истанбулската конвенция,
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Оттеглянето на Истанбулската конвенция е победа на БСП

Успяхме да осъществяваме една победа с отдръпването на Истанбулската спогодба, сподели в студиото на " Още от деня " Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия. На кого да я запишем тази победа - на господин Борисов, който на 3 януари одобри с решение на Министерски съвет и в този момент го отсрочи, разяснява още той.

Бойчев разяснява и проблема с ЧЕЗ, като съобщи, че договорката е емблематичен образец на неуспеха на всичко, което ръководещите вършат в бранш енергетика.
Жельо Бойчев, Българска социалистическа партия: Ние ги упрекваме първо за неуспеха им в политиката - в дадения случай приказваме за енергетика - неуспех в политиката в бранш енергетика. Тази договорка е емблематичен образец на неуспеха на всичко това, което те вършат в този бранш - макар гръмките обещания за промени и триумфи в този бранш.
Ние желаеме страната да има надзор в тези стратегически браншове - това не значи, че по никакъв метод не може да обсъждаме и да подлагаме на критика тези безредни дейности на държавното управление и да потърсим отговорност за тях, разяснява още Бойчев.
Жельо Бойчев, Българска социалистическа партия: Кажете ми по какъв начин чешката страна може да бъде добър собственик и да ръководи електроразпределителни и енергийни сдружения освен в личната си страна, а в целия район, включвам даже Германия и Франция, а българската страна да няма нужния потенциал да го прави?
Отказвам да приема, че българските институции не могат да въздействат на тази договорка, безапелационен беше той.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР