Успоредно със световната премиера на новия Freightliner Cascadia, оборудван със система за

...
Успоредно със световната премиера на
новия Freightliner Cascadia, оборудван със система
за
Коментари Харесай

Daimler инвестира 500 млн евро в автономни камиони

Успоредно със международната премиера на новия Freightliner Cascadia, оборудван със система за самостоятелно ръководство от Ниво 2, по време на профилираното ревю за потребителска електроника CES в Лас Вегас, Daimler разгласи, че подразделението й Daimler Trucks ще влага към 500 млн евро в разработката на самостоятелни камиони, оборудвани със система от Ниво 4.

Внушителната инвестиция ще бъде направен през идващите няколко години и от Daimler Trucks дават обещание, че първите такива автономни камиони ще се появат на пазара до 10 години. Превозните средства, оборудвани със система за автономно управление от Ниво 4 са предпоследната стъпка преди изцяло роботизираното управление, като съществуването на лидер се налага единствено под формата му на контролен орган за рискови климатични ситуации.

Въвеждането на коли, които са оборудвани със система за автономно управление от Ниво 4 ще бъдат неимоверна крачка напред към подобряването не само на сигурността по пътищата, само че и по оптимизирането на трафика. При камионите, въвеждането на тази технология ще докара и до сериозни предимства по повод на ефективността и продуктивността.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР