Успоредно на пандемиятаСтарият континент записа най-топлата зима от 1981 г.

...
Успоредно на пандемиятаСтарият континент записа най-топлата зима от 1981 г.
Коментари Харесай

2020 г. най-горещата в историята на Европа

Успоредно на пандемията
Старият континент записа най-топлата зима от 1981 година насам

Температурите се покачиха през всички сезони

На фона на международната пандемия от ковид, Европа претърпя най-горещата си година в историята през 2020 година, до момента в който Арктика имаше лято с рискови горски пожари, частично заради ниска снежна завивка, което демонстрира усилване на въздействието на климатичните промени, оповестиха в четвъртък европейски учени, представени от организация Ройтерс.

Докато международните водачи се готвят да показват проектите си за битка с изменението на климата по време на провежданата от Съединени американски щати среща на върха в четвъртък, учените от Европейски Съюз насочиха изрично увещание, че въздействието върху земното стопляне към този момент е тук.

Средната годишна температура в Европа през 2020 година е била най-високата в историята и минимум с 0,4 градуса по Целзий над предходните пет най-топли години, като всичките те са били през последното десетилетие, заяви “Коперник” - земната обсерватория на Европейския съюз.

“Температурите се покачиха през всички сезони в Европа”, споделя Фрежа Вамборг, старши академик в “Коперник”.
През 2020 година в Европа бе записана най-топлата зима- с цели 3,4 градуса по Целзий над междинната европейска зимна температура през интервала 1981-2020 година Времето е по-променливо през зимата, тъй че рисковите температури нормално играят най-силна роля през този сезон.

През предходната година беше и на най-топлата есен в Европа, до момента в който летните горещи талази не бяха толкоз интензивни или продължителни, както през последните години, макар райони с рекордни горещини, в това число Скандинавия и Франция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР