Успокояването на страстите в управляващата коалиция след министерските рокади от

...
Успокояването на страстите в управляващата коалиция след министерските рокади от
Коментари Харесай

Шведска тройка по македонски

Успокояването на пристрастеностите в ръководещата коалиция след министерските рокади от началото на месеца се оказа лъжливо. Конфликтите в дребната коалиция ескалираха с още по-голяма мощ през вчерашния ден. Както се споделя в оня анекдот за шведската тройка по македонски, когато двама се любят, третият е заклан и лежи под леглото. Дали някой от тримата водачи ще изхвърчи от властовия креват, към този момент е мъчно да се планува. По-скоро всеки ще елементарни другата ориентировка (външнополитическа) на колегата в името на взаимния интерес.

Интензивната канонада на Волен Сидеров против Валери Симеонов е обновена, само че съгласно осведомени със тактиката на атакуващия задачата му в действителност е третият съпредседател на " Патриотите " Красимир Каракачанов.

Повод за тлеещия скандал са идните европейски избори. И по-специално проектът на Сидеров да става евродепутат и да е лидер на листата.

От няколко месеца насам той настоятелно подканя Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ да кажат дали " Обединени патриоти " ще се явяват дружно на евроизборите през май следващата година. Официален отговор обаче няма. Сидеров евентуално се изнерви от очакване и реши да сложи сътрудниците си натясно, заявявайки се като евентуален водач на нова огромна консервативна коалиция. За сътрудник в това си начинание той има не различен, а Николай Бареков - понастоящем евродепутат от групата на европейските консерватори и реформисти. Другият български евродепутат от тази група е зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, който съгласно Вътрешна македонска революционна организация се обрисува като натурален лидер на листата на " Патриотите ".

Не такива са обаче сметките на Волен Сидеров.

" Ако се включа в тази листа, мисля, че би трябвало да бъда лидер. Бареков ми отстъпи това право. С Джамбазки не съм приказвал ", показва той в изказване, качено на фейсбук страницата си в понеделник. И евентуално има право. По време на форума на европейските консерватори, извършено в София предходната седмица, бе показано изследване, направено от Института за съвременна политика на президентския консултант Борислав Цеков. То дефинира Сидеров като най-разпознаваемия закостенял политик в България. Същото изследване даде съображение на евродепутата и някогашен водещ във финансираната от КТБ телевизия ТВ 7 Николай Бареков да разгласи, че Сидеров " може и би трябвало да оглави " огромна консервативна коалиция на европейските избори.

Към момента единствената листа, която има опция да води Сидеров, е обща на неслучил се към момента план с Бареков. Защото съдружните му сътрудници в " Обединени патриоти " (ОП) въобще не са на мнение, че той би трябвало да бъде лидер. Вътрешна македонска революционна организация счита по този начин по разбираеми аргументи - Ангел Джамбазки сега е единственият евродепутат на Оперативна програма, попаднал в Брюксел точно поради Бареков, с който Вътрешна македонска революционна организация се яви в коалиция на евроизборите преди четири години, до момента в който партията на така наречен публицист е била финансирана от ексбанкера Цветан Василев. Въпреки това дружбата сред Бареков и Вътрешна македонска революционна организация е от дълго време забравена и партията на Красимир Каракачанов не желае да има нищо общо с него. Ето за какво те считат, че би трябвало да се явят в " родолюбив " формат със или без Сидеров. Нещото, от което Вътрешна македонска революционна организация няма да направи отстъпка, е лидер на общата листа за евровота да бъде Джамбазки. Източници на Mediapool удостоверяват, че НФСБ на Валери Симеонов също пази тази позиция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР