Успешното приключване на третата и последна спасителна програма за Гърция

...
Успешното приключване на третата и последна спасителна програма за Гърция
Коментари Харесай

Излизането на Гърция от спасителната програма слага край на екзистенциалната криза за ЕС

Успешното привършване на третата и последна избавителна стратегия за Гърция съставлява завършек на една " екзистенциална " рецесия за еврозоната, сподели през днешния ден европейският комисар по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси, представен от ДПА.

За Гърция и нейния народ, това е началото на нова глава след осем извънредно тежки години. За еврозоната това е алегорична линия под една екзистенциална рецесия, показва в изказване Московиси, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му множеството ограничения за икономии, осъществени от Гърция, като част от избавителната стратегия, ще слагат основите за устойчивото развиване на страната, добавя Ройтерс.

Гръцката огромна стратегия на промени би трябвало да продължи, с цел да може гърците да пожънат изгодите от жертвите, които са създали, означи Московиси.

Гръцкият народ отговори на всяко предизвикателство самоуверено и уверено, добавя ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Винаги съм се борил Гърция да остане в основата на Европа, отбелязва той.

След взрива на дъговата рецесия при започване на 2010 година четири поредни гръцки държавни управления се опитваха да избегнат банкрута, разчитайки на най-голямата избавителна стратегия в икономическата история, като над 260 милиона евро бяха отпуснати на Гърция от сътрудниците й в еврозаната и Международния валутен фонд, отбелязва Ройтерс /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР