Успешно приключиха дейностите по проекта за изграждане на зелена система

...
Успешно приключиха дейностите по проекта за изграждане на зелена система
Коментари Харесай

Нова площадка краси краен квартал на Козлодуй /снимки/

Успешно завършиха дейностите по плана за създаване на зелена система за жителите в далечен от централната част на Козлодуй квартал - зона за отдих, спорт и детски ъгъл, финансиран от предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда като част от националната акция „ Чиста околна среда” за 2018 година и изпълняван от община Козлодуй.
Новата площадка се намира сред ул. „ Цар Симеон Велики”, ул. „ Рангел Панталеев” и ул. „ Цар Борис I”. Тя е оборудвана с комбинирано детско оборудване, люлка, спортно оборудване, пейки, огромна беседка и кошчета за боклуци. Целта на плана е новият образ на мястото да подтикне жителите да пазят градската среда чиста и зелена, а кошчето за разделно събиране на отпадъците е сложено и с просветителна цел за най-малките. Посадени са 15 дървета и е засята тревна смеска.
Ръководителят на плана и еколог в община Козлодуй – Велислава Спасова споделя: „ Жителите на квартала от години декларират желанието си кварталният център да бъде облагороден и се включиха интензивно с непринуден труд в почистването на терена, засаждането на дървета, поливането. Мястото е тотално преобразено, а хората от квартала са удовлетворени и декларират желанието си и отсега нататък да се грижат за опазването на площадката, която към този момент се радва на висока посещаемост.”
Вижте фотоси на кварталния център преди и след реализирането на плановите действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР