Успешно приключи спасителната операция в Балкана. Бедстващите в автомобилите си

...
Успешно приключи спасителната операция в Балкана. Бедстващите в автомобилите си
Коментари Харесай

Спасиха бедстващите младежи в Стара планина

Успешно завърши избавителната интервенция в Балкана. Бедстващите в колите си в Стара планина - сред връх Шипка и връх Бузлуджа, са избавени. Те са младежи от град Раднево, пристигнали на връх Бузлуджа да се забавляват с колите си на снега.


Снощи към 22:00 часа осем дванайсетокласници от Гимназията по минна геология в Раднево се качили на връх Бузлуджа с коли, с цел да вършат дрифтове. Заради неприятното време, мощния вятър и образувалите се близо метър преспи те закъсали.
Инж. Илия Златев - шеф на Областно пътно ръководство - Стара Загора: Снощи като са се обадили на един от родителите и родителят тръгнал да ги избавя, дружно със брачната половинка си, за злощастие и неговата кола закъсва. За благополучие, успяхме да извадим всичките 8 деца - седем момчета и едно момиче и двамата родители. Всичко завърши наред.
Първият сигнал бедстващите подали в 3:00 часа. Автомобил на пожарната тръгнал към тях,но и той закъсал в снега. Тази заран машини на регионалното пътно ръководство, съумяха да стигнат до хората.
Инж. Илия Златев - шеф на Областно пътно ръководство - Стара Загора: Излишна сила,много старания,заради това,че тези деца са си разрешили да не съблюдават разпоредбите в страната ни.Пътят е затворен, неразрешен за придвижване през зимния сезон.
Младежите прекарали нощта в колите си, имали са гориво и мобилни телефони. Родителите отхвърлиха коментар: " Моля ви се затворете единствено до вас ми е. Затвори вратата ".

От Областното пътно ръководство предизвестяват, че пътят Шипка - Бузлуджа остава затворен през целия зимен интервал.
 АПИ: Спасяват закъсала група младежи в преспите сред Бузлуджа и Шипка АПИ: Спасяват закъсала група младежи в преспите сред Бузлуджа и Шипка
Спасителна интервенция в Стара планина. 8 момчета и едно момиче останаха в снежен капан сред връх Шипка и връх Бузлуджа. Сигналът е подаден към 4 часа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР