Успешно приключи операцията по разтоварването на 100-тонния локомотив от Втората

...
Успешно приключи операцията по разтоварването на 100-тонния локомотив от Втората
Коментари Харесай

Разтовариха локомотив от Втората световна война в Русе

Успешно завърши интервенцията по разтоварването на 100-тонния локомотив от Втората Световна война, който дойде по река Дунав от Виена в Русе. Парната машина към този момент е на сушата и ще потегли към София за реституция.

Русе

Над два часа лиши разтоварването на ретро локомотива от палубата на най-големия български речен транспортен съд „ Джъмбо " 3. Самата интервенция се извърши под контрола на австрийски експерти. А парната машина, дълга 23 метра, беше вдигната във въздуха над водата от плаващия кран „ Титан ", с цел да го сложи още веднъж на релсите.
Веселин Рубчев, шеф на компанията - транспортьор:Теглото на локомотива е доста огромно и не може да бъде разтоварен с портови кранове. Ползва се кран „ Титан ", който е плаващ кран с потенциал 100 тона. Специални средства са донесени особено от Австрия, с които разтоварването да е безвредно.Цецко Стоянов, капитан на кораба: И различен път сме возили такива тежки товари, само че локомотив - не. Той се товари с тия релси, да бъде несъмнено, да не хукне това нещо.
Локомотивът- деец, който през Втората Световна война е превозвал бойци и боеприпаси, ще бъде изтеглен до София от различен локомотив. Български експерти ще му вдъхнат нов живот, с цел да може след девет месеца машината още веднъж да е в редовност. Този път като туристическа атракция.

Желанието на собственичката на локомотива Карин Флайшхакер е той да транспортира феновете на ретро влаковете из цяла Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР